• Haberler
  • Genel
  • Netflix’in kısıtlama kararı beklenmedik bir etki yarattı

Netflix’in kısıtlama kararı beklenmedik bir etki yarattı

Netflix’in şifre paylaşımına getirdiği kısıtlama kararı, beklenmedik bir şekilde abone sayısında büyük bir artışa neden oldu....

Netflix’in kısıtlama kararı beklenmedik bir etki yarattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Netflix’in şifre paylaşımına getirdiği kısıtlama kararı, beklenmedik bir şekilde abone sayısında büyük bir artışa neden oldu. Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformu olan Netflix’in bu kararı, son yılların en başarılı dönemini yaşamasına yol açtı.

Analiz şirketi Antenna’nın ShiftDelete’e aktardığı verilere göre, Netflix’in şifre paylaşımı kısıtlamasını duyurmasının ardından ilk haftada abone sayısında önemli bir artış yaşandı. ABD, İngiltere ve Avustralya’da sadece bir hafta içinde 100 binden fazla yeni abone kazanıldı.

Bu rakam, günlük abone artışında %102’lik bir yükselişi temsil ediyor. Benzer bir büyüme en son 2020 Mart ayında yaşanmıştı, o dönem ise pandeminin başlangıcıydı.

Önceki yıllarda Kanada, Latin Amerika ve İspanya’da uygulanan benzer yasak kararları, kullanıcıların tepkisiyle karşılaşmış ve abonelik iptallerine yol açmıştı. Ancak Antenna’nın raporu, Netflix’in şifre paylaşımı kısıtlamalarının olumlu sonuçlar getireceğini gösteriyor.

Rapor ayrıca, şifre paylaşımı yasağı sonrasında küresel olarak abonelik iptallerinde bir artış olduğunu ortaya koydu. Antenna, 23 Mayıs’tan bu yana yeni kullanıcıların iptal oranının %25,6 seviyesine ulaştığını belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme