Norveç ile İzmir arasında 'Yeşil İş Birliği'

Norveç ile İzmir arasındaki iş birliği hangi alanlarda güçlenecek? Başkan Tugay, iklim krizine karşı nasıl bir yol haritası izlemeyi planlıyor? Norveç'in çevre konusundaki deneyimleri İzmir'in yeşil projelerine nasıl katkı sağlayacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı. Ziyaret sırasında Norveç ile İzmir arasında olası iş birlikleri üzerinde durulurken, iklim ve çevre konularında fikir alışverişi yapılabileceği vurgulandı.

Norveç ile İzmir arasında 'Yeşil İş Birliği'

Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder, Norveç Büyükelçiliği İş Geliştirme Sorumlusu Deniz Yücedağ ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Görüşmede, İzmir ve Norveç arasındaki şehirler arası ilişkilerin ve ticaretin güçlendirilmesi hedefi öne çıktı. Başkan Tugay, kentsel kalkınma ve ticaret konularında iş birliği yapılabilecek birçok alan olduğunu belirterek, “Norveç, güçlü demokrasisi ve sevilen bir ülke. İlişkilerimizin daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz,” dedi.

"Norveç’ten Tavsiyeleri Memnuniyetle Karşılarız"

Norveç ile İzmir arasında 'Yeşil İş Birliği'

Başkan Tugay, İzmir’de iklim krizi ve çevreyle ilgili planlamaların sürdüğünü ifade ederek, "Diğer ülkelerin deneyimlerinden faydalanmak çok değerli. Norveç’ten de tavsiyeleri memnuniyetle karşılarız,” şeklinde konuştu.

Gaarder: Karşılıklı Bilgi Alışverişi Çok Önemli

Norveç ile İzmir arasında 'Yeşil İş Birliği'

Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder, Norveç ile Türkiye arasındaki ticareti artırmak istediklerini belirterek, “İklim ve çevre konularında deneyimli kurum ve kuruluşları sizinle paylaşacağız. Karşılıklı bilgi alışverişi çok önemli,” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme