• Haberler
  • İzmir
  • O bacak kurtulmaz dediler ama… Şehir Hastanesi'nde mucize ameliyat

O bacak kurtulmaz dediler ama… Şehir Hastanesi'nde mucize ameliyat

Tümörden temizlenen bacaktaki yarası babasından alınan dokuyla kapatılan Sait Şükrü Taşdemir'e şifa veren Opr. Dr. Abdulkadir...

Tümörden temizlenen bacaktaki yarası babasından alınan dokuyla kapatılan Sait Şükrü Taşdemir’e şifa veren Opr. Dr. Abdulkadir Kadir Calavul, “Bu ameliyat Türkiye’de bir ilk oldu” diye konuştu

İzmir’de ayağındaki tümör yüzünden neredeyse bütün hastaneleri gezen 26 yaşındaki Sait Şükrü Taşdemir’in tedavisi, Eskişehir Şehir Hastanesinde dünyada çok nadir, Türkiye’de ise ilk kez uygulanan 1. derece yakınından doku nakli ile gerçekleştirildi. Ayağı kesilmeden tedavisi gerçekleşen Taşdemir, yakında yürüyerek taburcu olacak.

Haber

Halk arasında ‘Kelebek’ hastalığı olarak bilinen Epidermolizis bülloza rahatsızlığı olan gencin sağ ayağında tümör oluşmaya başladı. Yaşadığı şehir olan İzmir’deki neredeyse bütün hastanelere tedavi için başvuran Taşdemir ve ailesi, “Çare yok, kesilecek” cevabını aldı. Çaresizlikten kıvranan aileye iyi haber Eskişehir’den geldi.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Opr. Dr. Abdulkadir Kadir Calavul,  Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan bir tedavi yöntemle kelebek hastası gence şifa verdi. 60 yaşındaki baba Şaban Taşdemir’in sağ bacağından alınan doku, tümörden temizlenen yaranın üzerine nakledildi. Genellikle ciddi yanık vakalarında uygulanan yöntem ilk kez bir kelebek hastasında uygulandı ve başarıya ulaşıldı.

Haber

Operasyonu anlatan Opr. Dr. Calavul, “Kelebek hastalığı demek ciltleri çok hassas olan hasta demektir. Tıpta da ismi Epidermolizis Bülloza diye geçiyor. Bu hastaların ciltleri çok çabuk soyulduğu için vücutlarında çok sık yaralar gelişiyor. Hastamızın da ayağında yaklaşık olarak 25×15 santimlik bir tümör vardı. Daha önce de bu tür ameliyatları yaptığım için bu hastalarda deneyimim olduğu için hastayı buraya davet ettik. Babadan alınan dokunun nakledilmesiyle Türkiye’de bir ilke imza attık” diye konuştu.

Haber

Opr. Dr. Calavul, sözlerini şöyle noktaladı: “Hastamızın durumu gayet iyi.  Ayağa kalkabiliyor. Beslenmesinde sorun yok. Haftaya pansumanını açacağız, 1-2 pansuman sonrasında da evine yürüyerek gidebilecek.” Bacağı mucize operasyonla kurtarılan ve doktoruna minnettar olduğunu söyleyen genç ise, “Ben doğuştan Epidermolizis Bülloza hastasıyım. Halk arasında kelebek hastalığı deniliyor. En hafif sürtünmede vücudumda yaralar açılıyor. Bu ameliyatla bacağım kurtarıldığı için çok mutluyum” dedi.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme