O ilde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı

Belediye tarafından yapılan duyuruda, toplu taşıma ücretlerindeki artışın, sanayi elektriği fiyatlarındaki artış, işletim giderlerindeki sürekli yükseliş,...

Belediye tarafından yapılan duyuruda, toplu taşıma ücretlerindeki artışın, sanayi elektriği fiyatlarındaki artış, işletim giderlerindeki sürekli yükseliş, doğalgaz ve son ÖTV güncellemesi, akaryakıt fiyatlarının artışı, personel maliyetlerindeki yüzde 111’lik artış, döviz kurlarının sürekli yükselmesi gibi faktörlere bağlandı.

Ayrıca, UKOME toplantısında alınan karar doğrultusunda dolmuş, minibüs, personel ve öğrenci servis ücretleri de yeniden belirlendi. Yapılan düzenlemeye göre, 23 Ekim itibariyle dolmuş ve minibüs ücretleri 15 TL olarak uygulanacak.

Okul servis ücretleri ise 0-3 km için 990 TL, 0-6 km için 1055 TL, 0-10 km için 1100 TL, 0-15 km için 1170 TL ve 15 kilometreyi aşan her kilometre için 40 TL olarak belirlendi. Serviste rehber personel ücreti ise öğrenci başına 275 TL olarak kabul edildi. Personel servislerinde de belirli tarifelere göre ücretler belirlendi.

Yeni tarife 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme