Oba makarna fabrikasının müdürü tutuklandı!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen fabrika müdürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 15 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen Oba Makarna fabrikasındaki patlamada 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 30 kişinin yaralanmasının ardından yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Adliyeye sevk edilen fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Olayla ilgili olarak fabrika sahipleri, bir iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusuyla elektrik bakım uzmanı da ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Oba makarna fabrikasının müdürü tutuklandı!

MESUT ŞİMAY TOPRAĞA VERİLDİ

Patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlarıyla kontrol altına alınırken, olay yerinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, Akyazı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Oba makarna fabrikasının müdürü tutuklandı!

FABRİKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamanın nedenlerini araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli, ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı. Gece geç saatlerde yapılan hakimlik sorgusunun ardından fabrika müdürü tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Oba makarna fabrikasının müdürü tutuklandı!

BASIN MENSUPLARI ENGELLENDİ

Öte yandan, müdürün adliyeden çıkışı sırasında yakınları, gazetecilerin görüntü almasını engellemek amacıyla şemsiye ve cep telefonlarıyla ışık açtı. Patlamanın sebebinin araştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Oba makarna fabrikasının müdürü tutuklandı!


 

Bakmadan Geçme