• Haberler
  • Yerel
  • Ödemiş Belediyesi İlkkurşun’da 80 yıllık zeytinleri kesti

Ödemiş Belediyesi İlkkurşun’da 80 yıllık zeytinleri kesti

Ödemiş Belediyesi ekipleri, önceki gün İzmir’in Kurtuluş savaşı simgelerinden biri olan İlkkurşun Köyü’nde arazi sahibinden izin...

Ödemiş Belediyesi ekipleri, önceki gün İzmir’in Kurtuluş savaşı simgelerinden biri olan İlkkurşun Köyü’nde arazi sahibinden izin almadan 80 yıllık zeytin ağaçlarını kesti.

Köy halkından Gülsüm Çoban, kendisine ait 12 zeytin ağacını kökünden söküldüğünü görünce köy muhtarı aracılığı ile belediyeye ulaştı. Belediye yetkilileri, kesimin yanlışlıkla yapıldığını belirtti. Ancak ağaçların tazmini için hiçbir adım atılmadığı gibi yapılan şikayete bir cevap verilmedi.

Haber

Çoban, “Babamın 80-90 yıl önce diktiği, benim de yetiştirdiğim bu ağaçlara yapılan zulmü kabul edemiyorum. 7 yıl önce köyün başka bir yerinde dikili ağaçlarımızı otoyol yapımı nedeniyle bu alana taşımamız gerekti. Özel araçlarla kökleyip diktik. 7 yıldır zeytinlerin yaşatmak için uğraşıyorum. Hangi hakla benden izinsiz arazime girip ağaçları sökebiliyorlar. Bunun cevabını ve zararın tazminini istiyorum. Aynı yaşta 12 ağacı aynı yere dikip, 7 yıl bakımını yapmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Arazinin ortakları, ekiplere müdahale etmeselerdi arazideki yaklaşık 40 zeytin ağacının da aynı şekilde sökülüp atılacağını kaydetti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme