• Haberler
  • İzmir
  • Ödemiş'in kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlanacak

Ödemiş'in kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlanacak

Ödemiş, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını çeşitli kültür, sanat, spor ve söyleşi etkinlikleriyle kutlamaya hazırlanıyor.

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, çeşitli kültür, sanat, spor ve söyleşi etkinlikleriyle kutlanacak. 2 Eylül'de başlayacak olan etkinlikler, 9 Eylül'e kadar devam edecek.

Kutlama programı, 2 Eylül'de İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği Masterler Futbol Turnuvası ile başlayacak. Turnuvada Selçuk Efes Masterler, Tire Gücü Spor, Ödemiş Masterler ve Tire Efendi Spor takımları karşı karşıya gelecek. Final karşılaşmaları ise 4 Eylül'de yapılacak.

ZAFERE GİDEN YOL 

3 Eylül’de, Ödemiş’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek resmi törenle kutlanacak. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından üç pare top atışı yapılacak. Tören halk oyunları gösterileri ve kurtuluş gününün teatral canlandırması ile devam edecek. Aynı akşam, 40. Ödemiş Milli Fuarı açılışı gerçekleştirilecek ve sevilen sanatçı Manuş Baba, 125. Yıl Kültürpark’ta konser verecek.

Etkinlikler kapsamında, 4 ve 5 Eylül tarihlerinde fuar alanında çeşitli konserler ve çocuklar için eğlence programları düzenlenecek. Ayrıca, 6 Eylül’de Galler-Türkiye ve 9 Eylül’de Türkiye-İzlanda maçları dev ekranda izlenebilecek.

7 Eylül'de ise şair ve yazar Sunay Akın, “Zafere Giden Yol” adlı gösterisi ile Ödemişlilerle buluşacak.

 

 

Bakmadan Geçme