• Haberler
  • Yerel
  • Ödemiş Kent Konseyi: Demokratik bir seçim olsun

Ödemiş Kent Konseyi: Demokratik bir seçim olsun

Yürütme kurulu, seçimlerin demokratik bir şekilde ve toplumsal huzur ortamı gözetilerek gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve...

Ödemiş Kent Konseyi: Demokratik bir seçim olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yürütme kurulu, seçimlerin demokratik bir şekilde ve toplumsal huzur ortamı gözetilerek gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, seçimlerin halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçiminde demokrasi adını aldığı belirtildi. Halkın egemenliğine dayanan bu irade belirli zamanlarda yapılan genel seçimlerle belirleniyor. Halk, sandık başına gidiyor ve ülkeyi yönetmesi için beğendiği parti ya da adaylara oy veriyor.

Seçimlerin çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz şartlarından biri olduğu ifade edilen açıklamada, halkın seçme ve seçilme hakkının demokrasinin en vazgeçilmez özelliklerinden biri olduğu vurgulandı. Bu hak aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ‘siyasi haklar ve ödevler’ başlıklı 4. bölümünde düzenlenmiş olup yalnızca hak olarak değil bir vatandaşlık ödevi olarak görülmelidir.

DEMOKRATİK KÜLTÜR VURGUSU

Ödemiş Kent Konseyi olarak, yasal şartlara uyan tüm yurttaşların seçme ve seçilme haklarından yararlanabilmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını ve seçimlerin de güvenlik içinde geçmesini temenni eden açıklamada, seçim günü ve öncesinde oluşabilecek gerginliklerin karşılıklı hoşgörü ve anlayış çerçevesinde en aza indirilmesi ve kazanan ile kaybeden tarafların seçim sonuçlarını olgunlukla karşılamaları temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, çağdaş anlamda 100 yıllık bir demokrasi geleneğine sahip olduğu ve üstünde yükseldiği kültürün binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olduğu da hatırlatıldı. Her türlü siyasi anlayış farklılığı bir yana, seçimlerin demokratik kültür çerçevesinde tamamlanması temenni edildi.

Büşra KESER

Bakmadan Geçme