Ödemiş'te kent lokantası açıldı

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirildiğş Kent Lokantasılarının bir tanesi de Ödemiş'te açıldı.

CHP'li belediyeler, artan maliyetler ve yüksek enflasyon karşısında ezilen dar gelirli vatandaşlara ucuz yemek yeme fırsatı sunan kent lokantlarını açmaya devam ediyor.

Tören havasında gerçekleşen açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ve Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"İZMİR'E SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, lokantacıların endişe etmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu projeyi halka yardım olarak düşünebiliriz. Menüler uygun fiyatlı olacak. İnsanlarımızın bu ekonomik sıkıntılı günlerde uygun fiyatlı yemek yemesi gerekiyor. Bu, sosyal belediyecilik kavramının bir gereğidir. İstanbul Büyükşehir Başkanımız bu kavramı başlattı ve biz de devam ediyoruz. Bu dönem bize olan inancınızı kaybetmeyin. İzmir’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimin hangi konuda eksiği varsa tamamlamaya çalışacağız. Birbirimizi tamamlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BU KENTİN BİR KURUŞUNU HEBA ETMEYECEĞİZ"

Kent lokantasının günde 350-400 kişiye hizmet vereceğini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, "Sosyal devlet kavramının zayıflamasıyla birlikte belediyeler, yol, su, çevre ve altyapı faaliyetlerinin yanı sıra sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetleriyle oluşan boşluğu doldurmaya çalışıyor. Sosyal belediyecilik, küreselleşmenin getirdiği birçok sorunun ardından çözüm arayışına yerel düzeyde katkı sağlıyor. Köklü bir tarihe sahip olan ilçemizde, uygun fiyatlı kent lokantasını açıyoruz. Bu kentin bir kuruşunu heba etmeyeceğiz. Halktan yana projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, açılışta yaptığı konuşmada, bu projenin halkçı belediyecilik anlayışının bir ürünü olduğunu belirterek, Kent Lokantası'nın esnafa rakip olmayacağını, aksine dar gelirli vatandaşlara ve öğrencilere yardımcı olmayı amaçladığını vurguladı. Lokantada günde 350-400 kişiye yemek verileceğini ve menülerin doyurucu olacağını ifade etti. Turan, bu tür sosyal projelerin devam edeceğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da sosyal belediyeciliğin önemine değinerek, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlara bu tür projelerle destek olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Açılış, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle sona erdi ve katılımcılar, Kent Lokantası'nda yemek yiyerek projeyi yerinde incelediler.

Bakmadan Geçme