Ödemiş’te İlköğretim Haftası gerçekleştirildi

Ödemiş’te İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen söz konusu etkinliklerde, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet...

Ödemiş’te İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen söz konusu etkinliklerde, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, “Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi’ görevini üstlenmiştir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ Bu düşünceden yola çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 2053, 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIRIZ”

Müdür Desticioğlu konuşmasının devamında, “Bugün, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 106 okulumuzda, 1508 öğretmenimiz ve 20.989 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Bakanlığımızın deprem güvenliği çalışmaları kapsamında üç okulumuzda güçlendirme, bir okulumuzdaysa yıkılarak yeniden yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Prof. Dr. Muzaffer Kula Anadolu Lisemize de yıkılarak yeniden yapım kararı verilmiş olup valilik oluru beklenmektedir. Bu okullarımız için eğitim öğretimi aksatmayacak gerekli tüm düzenlemeleri gerçekleştirdik ve tüm kurumlarımızla her anlamda yeni eğitim öğretim dönemine hazırız. Çocuklarımızın daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim yapmaları bizim için her şeyden daha çok önem arz etmektedir. Bu anlamda bizleri destekleyerek yanımızda olan tüm velilerimize, öğrencilerimize ve pek tabii öğretmenlerimize bu vesileyle teşekkür etmek isterim” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme