Ödemiş’te Köyde Şenlik Var etkinliği
ÇYDD Ödemiş şube başkanı Ümran Akça Ateş, üniversiteli gençleri köy çocuklarıyla buluşturan 'Köyde Şenlik Var' etkinliğinin...
ÇYDD Ödemiş şube başkanı Ümran Akça Ateş, üniversiteli gençleri köy çocuklarıyla buluşturan ‘Köyde Şenlik Var’ etkinliğinin bu yıl İzmir ve Ödemiş şubeleri işbirliği ile Ödemiş’in Bademli, Kemenler ve Pirinççi mahallelerinde yapılacağını söyledi. Konuyla ilgili İzmir’den gelen dernek gönüllüsü gençlerle Bademli’de bir inceleme gezisi yaptıklarını söyleyen Ateş, “Yönetim kurulu üyelerimiz Nebiha Satı, Batuhan İsmet Durna ve üyemiz Mualla Akgün ile birlikte Bademli çevresinde inceleme gezisi yaptık. ÇYDD gönüllümüz, önceki dönem kooperatif başkanı sayın Selçuk Bilgi de bize eşlik etti” şeklinde konuştu.
“Kırsal kesimlerde yaşayan insanlara yönelik bir sivil toplum projesi”
Proje ile ilgili bilgi veren Ateş, “Vatandaşlarımızın yaşam alanları olan köylerin veya mahallelerin kent merkezlerine göre eğitim ve sosyal etkinlikler bakımından daha yetersiz olması nedeniyle ‘Milletin efendisi’ olan köylülere, kırsal kesimlerde veya kent merkezlerinin dışındaki mahallelerde yaşayan insanlara yönelik bir sivil toplum projesidir. Uzmanlar tarafından verilen eğitimler ile bilincin ve farkındalığın artırılması, gençlerin toplum içinde çalışma alışkanlıklarının geliştirilmesi, üniversiteli gençler ile köy/mahalle sakinlerinin iletişiminin geliştirilmesi, üniversiteli öğrencilerinin köy okullarındaki çocuklara rol model olması gibi birçok toplumsal fayda amacı güdülmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda ‘Köyde Şenlik Var!’ projesinin gerekçelerinde belirtilen eksikliklere sahip köyleri ve mahallelileri tespit etmek, bu gerekçelere uygun faaliyetler yürütmek ve ölçülebilir değer yaratmak hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı.
Ateş, Bu hedefler doğrultusunda üniversite öğrencileri fizibilite çalışmaları sonucunda kararlaştırılan köyde, 5 gün boyunca konaklayarak planlanmış eğitimlerin verilmesini sağlama, etkinliklerin yapılmasında liderlik etme, projenin yürütülmesi ve tanıtılması hususlarında kendi aralarında yaptıkları görev paylaşımları sonucunda görevlendirilmişlerdir. Proje bittikten sonra köy/mahalle ile iletişimin kesilmemesi, belirli aralıklarla köy/mahalle’nin ihtiyacı olan eğitimlerin verilmesi projenin sürdürülebilirliğinin göstergesidir” dedi.
Haber Merkezi