Öğrencilere 'Dijital İzmirim Kart' kolaylığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine toplu ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan 'Dijital İzmirim Kart' uygulamasını yeniledi.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin geliştirdiği bu yenilikle, öğrenciler artık fiziksel kart çıkarmaya gerek kalmadan İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden oluşturacakları dijital kart ile toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecekler. Bu sayede ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay hatları, mobil cihazlar üzerinden oluşturulan dijital kartlarla kullanılabilecek.

Öğrenciler İçin Büyük Kolaylık

İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle üniversite eğitimi için şehre gelen gençler için teknolojiyi ön plana çıkararak hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yenilenen Dijital İzmirim Kart uygulaması, öğrencilerin toplu taşımaya daha hızlı ve kolay erişimini sağlayarak, fiziksel kart çıkartma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Eylül ve Ekim aylarında İzmir'e gelip üniversite kayıtlarını yaptıran öğrenciler ile İzmir’de ikamet eden üniversite öğrencileri bu uygulamadan faydalanabilecek.

Bu dijital yenilik, her yıl eğitim öğretim dönemi başında İzmirim Kart başvuru merkezlerinde yaşanan yoğunluğu önleyerek, öğrencilere zamandan tasarruf sağlıyor. İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından hayata geçirilen bu uygulama, akıllı şehir projelerinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

"Dijital Kent İzmir İçin Çalışıyoruz"

Öğrencilere 'Dijital İzmirim Kart' kolaylığı

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Emrecan Durmaz, uygulamanın geçmişte yaşanan yoğunlukları azaltmayı hedeflediğini vurguladı. Durmaz, "Geçtiğimiz yıllarda özellikle üniversitelerin açıldığı dönemde kart merkezlerimizde uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu yoğunluğu önlemek amacıyla Öğrenci İzmirim Kart’ı dijitalleştirdik. Daha önce dijital kart kullanmak için fiziksel kart çıkarmak zorunluydu. Artık bu zorunluluk ortadan kalktı. Öğrenciler mobil uygulamayı indirip dijital kartlarını oluşturarak, toplu taşımadan indirimli yararlanmaya hemen başlayabilecekler" dedi.

İZBAN'da Henüz Fiziksel Kart Zorunlu

Durmaz, İZBAN’da ise dijital kart kullanımı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. İZBAN’da şu an için fiziksel kart kullanımının gerekli olduğunu hatırlatarak, “Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da dijital kart kullanımına da kısa süre içerisinde geçmeyi planlıyoruz. Ancak şu an için öğrenciler İZBAN’da fiziksel kartlarını kullanmak zorundalar” diye ekledi. Talep eden öğrencilere fiziksel kartlarının kargo ile gönderileceği veya kart merkezlerinden teslim alınabileceği bilgisi de paylaşıldı.

Dijital Kart Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Öğrenciler, Dijital İzmirim Kart başvurusunu cep telefonlarına indirecekleri İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Uygulama indirildikten sonra üyelik kaydı oluşturulup, dijital kart başvurusu yapılabiliyor. Başvurunun tamamlanmasının ardından bakiye yüklenerek kart aktif hale getiriliyor. Dijital kart kullanılmaya başlandıktan sonra talep eden öğrencilere fiziksel kartları kargo yoluyla adreslerine gönderiliyor veya kart merkezlerinden alınabiliyor.

Dijital Kart Hangi Alanlarda Kullanılabiliyor?

Mobil uygulama üzerinden oluşturulan Dijital İzmirim Kart, şehir içi ulaşımda kullanılan ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay hatlarında geçerli olacak. Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için www.izmirimkart.com.tr adresi ziyaret edilebilir.


 

Bakmadan Geçme