• Haberler
  • Gündem
  • Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğinin ayrıntıları açıklandı!

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğinin ayrıntıları açıklandı!

Yükseköğretim öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yayımladığı Tebliğ kapsamında, masaüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu...

Yükseköğretim öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yayımladığı Tebliğ kapsamında, masaüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu desteği alabilecekler. Bu destekten faydalanacak öğrenciler, açıköğretim programları dışındaki üniversitelerde kayıtlı olanlar olacak.

Bakanlık, cep telefonu için satış bedelinin yüzde 44,44’ünü, bilgisayar cihazları için ise yüzde 16,66’sını destek olarak verecek. Başvurular, öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemine online olarak yapmaları gerekecek. Öğrenciler, bu hizmetten bir defaya mahsus yararlanabilecekler.

Başvuru için belirlenen şartlar arasında, satın alınacak cihazın vergiler dahil 9.500 TL’den düşük olması ve öğrencinin 26 yaşından gün almamış olması bulunuyor. Ayrıca, cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasını içermesi, öğrenciye ait banka İBAN numarası ve telefon hattının olması gibi kriterler de gereklilikler arasında yer alıyor.

Ayrıca, öğrencilere yılda toplamda 120 GB olarak verilecek olan internet desteği, aylık 10 GB’lık bir kota ile 12 ay boyunca ücretsiz olarak sağlanacak. Ancak kullanılmayan internet kotası bir sonraki aya devredilmeyecek. Öğrencinin numarasının farklı bir mobil şebekeye taşınması durumunda ise destek sonlandırılacak.

Bu destek programı, öğrencilerin teknolojik imkanlara erişimini artırmayı ve eğitimlerine daha etkin bir şekilde devam etmelerini amaçlıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme