• Haberler
  • Eğitim
  • Öğrencilerin mobbing iddiasını belediye yalanladı, üniversite tahliye tarihini manidar buldu

Öğrencilerin mobbing iddiasını belediye yalanladı, üniversite tahliye tarihini manidar buldu

Kuşadası'nda Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda geçici eğitim göre Adnan Menderes Üniversitesi Konservatuvarı öğrencileri, elektriği kestiği iddiasıyla Kuşadası Belediyesi'ni mobbing uygulamakla suçlarken, Kuşadası Belediyesi, konservatuar öğrencileri ve üniversitesi yönetimi arasında polemik yaşanmaya başladı

Binaların depreme dayanıksız bulunduğu için okulsuz kalan Adnan Menderes Üniversitesi Konservatuvarı öğrencileri, geçici eğitim gördükleri Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’ndan tadilat nedeniyle çıkartılmak istenince ortada kaldı. Bu durum öğrenciler, belediye ve üniversite arasında tartışmaya neden oldu. 

Adnan Menderes Üniversitesi Konservatuvarı’nın eğitim verdiği bina 2021 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle eğitime kapatıldı. Bunun üzerine ADÜ Rektörlüğü Kuşadası Belediyesi’nden eğitim yeri talep etti. Kuşadası Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Kervansaray’ın üst katı 2022 Şubat ayına kadar konservatuvar öğrencilerinin eğitimine tahsis edildi. Üniversite yönetiminin konservatuvara bina bulamaması nedeniyle tahsis 2024 yılına kadar uzadı. 

Öğrencilerin mobbing iddiasını belediye yalanladı, üniversite tahliye tarihini manidar buldu

MOBBİNG’E UĞRUYORUZ

Uygulama öğrencilerin sosyal medya paylaşımları ile kamuoyunun gündemine geldi. Öğrenciler sosyal medyadan paylaştıkları mesajda şu bilgileri verdiler; “Merhaba, biz Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileriyiz. Okul binamız depreme dayanıksız olduğu için yıkılmıştır. Şu an geçici olarak Kuşadası Kervansaray binasında eğitim görmekteyiz. Ancak, Kuşadası Belediyesi bizleri Kervansaray binasında istemediği için elektriğimizi keserek bize mobbing uyguluyor. Sesimizi duyurmanız ve bize destek vermenizi istiyoruz.”

Öğrencilerin mobbing iddiasını belediye yalanladı, üniversite tahliye tarihini manidar buldu

ÜÇ YILDIR DESTEK VERİYORUZ, BİNANIN ONARIMA İHTİYACI VAR

Bu paylaşım üzerine Kuşadası Belediyesi de açıklama yaptı. Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Atak, yaptığı yazılı açıklamada ADÜ Devlet Konservatuvarı’nın 2021 yılından bu yana Tarihi Kervansaray’ın üst katında eğitime devam ettiğini belirterek, eğitim sorununun çözümü için bugüne kadar ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Öğrencilerin mobbing iddiasını belediye yalanladı, üniversite tahliye tarihini manidar buldu

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bu kapsamda bina ve derslik sıkıntısı çeken ADÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerimizin mağdur olmaması için Rektörlük’ten gelen talep üzerine 2021 Ekim ayında Belediye Meclisimizde aldığımız kararla, Tarihi Kervansaray’ın üst katını 2021-2022 akademik yılı Şubat ayına kadar bedelsiz olarak ADÜ Devlet Konservatuarı'na tahsis ettik. Süresonunda ADÜ Devlet Konservatuvarı bina sorununu çözemediği için öğrencilerimiz mağdur olmasın diye aldığımız ikinci Meclis kararı ile Kervansaray’ın tahsis süresini 2021-2022 akademik yılı sonuna kadar bir kez daha uzattık. 2022-2023 akademik yılı başlarken ADÜ Devlet Konservatuvarı’nın bina sorunu sürdüğünden öğrencilerimizin iki yıl boyunca eğitim faaliyetine Kervansaray’da devam etmesini sağladık. O süreçte Kuşadası Belediyesi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aylık 417 bin lira kira bedeli ödediğimiz Kervansaray ile ilgili otel ve müze projelerimizi askıya aldığımızı Konservatuvar yetkilileri, öğrencileri ve kamuoyu ile paylaştık. Geldiğimiz noktada Kervansaray’da tadilat yapılması zorunlu hale gelmiştir. Elektrik altyapısı bakıma ihtiyaç duyan Kervansaray’da AYDEM ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden alınmış izin ile yenileme çalışmaları başlatılması kararı alınmıştır. Tadilat çalışması sebebiyle kendilerinden tahliye talep etmemize ve farklı bir binaya çıkmaları durumunda Kuşadası Belediyesi tarafından kira desteği de verileceğini beyan etmemize rağmen bina boşaltılmamıştır. Kuşadası Belediyesi olarak kentimizde bulunan eğitim kurumlarına verdiğimiz destek herkesin malumudur. 2,5 yıldır ADÜ Devlet Konservatuvarı’na Kervansaray’da yaşama geçireceğimiz otel ve müze projelerimizi erteleyerek sunduğumuz destek de ortadadır. Bu sorunun karşılıklı iletişim ve diyalogla, ne öğrencilerimizi ne belediyemizi ne de halkımızı mağdur etmeden ortak akılla nihayete erebilmesi için çözüm arayışlarımızı sürdürmekteyiz.”

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ZAMANLAMAYI DOĞRU BULMADI

ADÜ’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada konuyla ilgili, belediyenin yer değişikliği talebinin zamanlamasının doğru bulunmadığı dile getirildi. Belediyeden desteğin devam etmesini isteyen üniversite yönetimi, belediyenin teklif ettiği yerlerin eğitime uygun olmadığını iddia etti. 

Öğrencilerin mobbing iddiasını belediye yalanladı, üniversite tahliye tarihini manidar buldu

Açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kuşadası’nın en gözde yerlerinden Kervansaray‘da geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademik ve idari personeliyle öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecini devam ettirmektedir. Konservatuvarımızda yetişen öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandırmaktadır. Kuşadası Belediyesi her zaman destek ve katkılarıyla, bu süreçte elde edilen başarıların paydaşı olmuş ve olmaya devam etmektedir. Turizm Fakültemiz, Kuşadası Meslek Yüksekokulumuz ve Devlet Konservatuvarımızın imkânlarıyla Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası halkının yanında olduk. İlimiz ve Kuşadası’nın menfaatleri doğrultusunda dayanışma ruhu devam edecektir. Devlet Konservatuvarımızın ilimize, ülkemize ve medeniyetimize katkı sağlayacak daha nice sanatçılar yetiştireceğinden, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası halkının destek olacağından şüphemiz yoktur. Eğitim öğretime devam ettiğimiz süreçte ortaya çıkan ‘yer değişikliği’ fikrinin zamanlaması, doğru olmamıştır. Belediyenin önerdiği yerlerin eğitim öğretime uygun olmaması ve elektrik kesintilerine gidilmiş olması olumsuz görünüm ortaya çıkarmıştır. Eğitim öğretim süreci standart gerektirmekte ve Konservatuvarımızda ortaöğretim öğrencileri de eğitim görmektedir. Üniversitemiz, öğrencilerimizin yanında olmuş ve bu duruşunu hissettirmiştir. Kuşadası Belediyesi, öğrencilerimizin eğitimine şimdiye kadar gösterdiği hassasiyeti eminiz ki bundan sonra da göstermeye devam edecek ve her iki kurum da bu konuda gerçekleşecek görüşme sonrasında sorunu çözüme kavuşturacaktır.”

Bakmadan Geçme