• Haberler
  • Magazin
  • Öğrencisini döven öğretmenden Ümit Erdim’e dava!

Öğrencisini döven öğretmenden Ümit Erdim’e dava!

Öğrencisini acımasızca döven öğretmen Ali Rıza Yücel, kendisiyle ilgili paylaşım yaptığı gerekçesiyle oyuncu Ümit Erdim’e dava...

Öğrencisini döven öğretmenden Ümit Erdim’e dava!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencisini acımasızca döven öğretmen Ali Rıza Yücel, kendisiyle ilgili paylaşım yaptığı gerekçesiyle oyuncu Ümit Erdim’e dava açtı. Ancak Ümit Erdim, 20 bin TL’lik uzlaşma teklifini reddederek ifade verdi ve adliye önünde yaptığı açıklamada “Dava sürecine gelecek her sonuca razıyım. Sözümün arkasındayım, az bile söylemişim” dedi.

Olay, 2021 yılında Ali Rıza Yücel isimli öğretmenin okul koridorunda 10 yaşındaki bir öğrencisini dövdüğü görüntülerin ortaya çıkmasıyla gündeme gelmiş ve büyük tepki toplamıştı. Öğrenciyi koridorda tokatlayan, boğazını sıkan ve dakikalarca darbeden öğretmen, ailenin şikayeti üzerine görevden alınmış ve 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mesleğine son verilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başlayan Yücel, kendisi hakkında paylaşım yaptığı iddia edilen oyuncu Ümit Erdim’e hakaret davası açtı.

Ümit Erdim, Ali Rıza Yücel’in görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak “Aşağılık” ve “Şerefsiz” gibi ifadeler kullandığını belirtti. Şikayet üzerine karakola giderek ifade veren Erdim, uzlaşma teklifini reddetti ve adliyeye giderek ifadesini verdi. Erdim, adliye önünde avukatıyla yaptığı açıklamada, davadan çekilmeyeceğini ve gelecek her türlü cezaya saygı duyacağını dile getirdi. Olayı anlatan Erdim, Ali Rıza Yücel’in şikayeti geri çekmesi için 20 bin TL talep ettiğini ancak bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Ümit Erdim, “Birinin talebi üzerinden ödeme yapmayız. Hukuk önünde cezam neyse çekerim” dedi.

Ünlü oyuncu Ümit Erdim, sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak, öğretmenlik mesleğinin çürük yumurtalar üzerinden kutsallığından bir şey kaybetmeyeceğini belirtti. Erdim, öğretmenliğin temiz çocuklar yetiştirmeyi gerektirdiğini ifade etti. Erdim, dava sürecinde gelecek sonuçlara razı olduğunu ve sözlerinin arkasında durduğunu sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme