• Haberler
  • İzmir
  • Oksijen Kaynakçılığı Kursu'ndan mezun kadınlar işe başladı

Oksijen Kaynakçılığı Kursu'ndan mezun kadınlar işe başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğiyle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında Oksijen Kaynakçılığı Kursu düzenledi. UNDP, İnci Vakfı, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri ile Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle yapılan kursa katılan kadınlar, oksijen kaynakçılığının inceliklerini öğrenme fırsatı buldu. Kursu başarıyla tamamlayan Yaprak Zöngür, Özge Bektaş ve Tuğçe Bırak, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri’nde işbaşı yaptı.

KADIN KAYNAKÇILAR, SEKTÖRDE BAŞARIYLA YER ALIYOR

İşe başlayan kadınlardan 30 yaşındaki iki çocuk annesi Yaprak Zöngür, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Oksijen Kaynakçılığı Kursu’nda eğitim gördüm ve sonrasında bize iş imkanı sağlandı. Bir kadın olarak bu alanda çalışmak harika bir duygu. Çevremden gelen tepkileri görmedim, duymadım. Hayalim gerçek oldu. Bana ‘boşuna kursa gidiyorsun’ dediler ama bilmek ve tecrübe edinmek her şeydir” dedi.

KADIN DAYANIŞMASI VE DESTEK

25 yaşındaki Özge Bektaş da kursun ardından işbaşı yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Eğitimimi tamamladım ve istihdam edildim. Olumsuz tepkiler alabileceğimi düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı. Ailem de büyük destek oldu. Kurstan diğer arkadaşlarla birlikte çalışmak çok güzel hissettiriyor. Kadın dayanışmasını hissettiğimiz bir yerdeyiz” diye konuştu.

ERKEK EGEMEN SEKTÖRDE KADIN BAŞARISI

İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Aslıhan Burgucu, Meslek Fabrikası’nın istihdam süreçlerinde önemli bir paydaş olduğunu vurgulayarak, “Projenin temeli, iş birliği sağladığımız kurumlarla birlikte hazırlandı. Kursiyerlere istihdam garantisi verilerek çalışmalar başlatıldı. Sektörün erkek egemen olduğu algısını kırmak ve bu alanda kadınların başarıya ulaşması çok güzel. Arkadaşlarımız işletmemizde çok mutlu ve biz de gururluyuz” ifadelerini kullandı.

240 SAATLİK EĞİTİM

Oksijen Kaynakçılığı Kursu’na katılan ve 18-29 yaş arasında olan, en az ilköğretim mezunu ve herhangi bir işte çalışmayan dokuz kadın kursiyer, 240 saat teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Kurs kapsamında oksijen kaynakçılığının tüm aşamalarını öğrenen kadınların, hem sektördeki kaynakçı ihtiyacını karşılaması hem de sektörde var olabilmeleri hedeflendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi, kadınların iş gücüne katılımını destekleyerek, erkek egemen sektörlerde de başarılı olabileceklerini kanıtlıyor.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme