Okul arazisindeki işgal son buldu!

Torbalı'ya daha önce fen lisesi yapılması için uluslararası bir kuruluş tarafından kaynak ayırılmış ancak fen lisesinin...

Torbalı’ya daha önce fen lisesi yapılması için uluslararası bir kuruluş tarafından kaynak ayırılmış ancak fen lisesinin yapılacağı Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan arsa, işgal edildiği için okul yapılamamıştı. Bazı siyasi isimlerin bu hukuksuz tutumu koruması nedeniyle, bir hayvan yetiştiricisi tarafından işgal edilen arazi boşaltılamamış ve okul arazisi yıllarca işgal altında kalmıştı. Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çabası sayesinde bu işgal nihayet son buldu.

KAYMAKAMLIK KARARI İLE BOŞALTILDI

Yıllardır içerisindeki işgalcinin çıkması beklenen işletme, dün Torbalı Kaymakamlığı’nın talimatıyla zabıta ekipleri tarafından tahliye edildi. F.A. isimli bir şahsa ait olan işletmedeki tüm hayvanlar yediemine teslim edildi. Torbalı Belediyesi ekipleri, tahliye işlemi sırasında geniş güvenlik önlemleri alarak olası sorunların önüne geçti. Daha önce de tahliye işlemleri yapılan ancak işletme sahibinin tüm uyarılar ve yazışmalara rağmen, bir şekilde buradan çıkmasının önüne geçilen tesiste hayvan yemi de üretiliyordu. İlçenin en önemli eksiklerinden olan bir fen lisesinin kazandırılması yıllardır bir hayvan damının boşaltılamamasına takılması ilçede bardağı taşırmıştı. Torbalı Kaymakamlığı, gerekli tüm adımları atarak dün tahliyeyi gerçekleştirdi.

FEN LİSESİ PROJESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan araziye Müdür Cafer Tosun’un çabaları sayesinde fen lisesi yapılması için proje onaylanmış ve uluslararası bir kuruluş tarafından mali kaynak aktarılmıştı. Ancak hukuksuz şekilde işgal edilen arazi, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Torbalı Belediyesi’nin tüm çabasına rağmen, bazı siyasetçilerin araya girmesi nedeniyle boşaltılamamış ve fen lisesi projesi iptal edilmişti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme