Okullar yarın açılıyor!

Öğrencilere uyum sağlama eğitimi vermek amacıyla okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıflar, 4-8 Eylül...

Öğrencilere uyum sağlama eğitimi vermek amacıyla okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıflar, 4-8 Eylül tarihlerinde eğitim aldılar. Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri için rehberlik uygulamaları ise 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmenin katılacağı hazırlıkları tamamladı. Öğrencilere ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklar dağıtıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılı, 74 bin okulda ve 744 bin derslikte başlayacak. Ayrıca, bu yıl 45 bin yeni öğretmen göreve başlayacak, ve bunlardan 21 bin 560’ı Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgede görev yapacak.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Bu yıl eğitim-öğretim sürecinde bazı değişikliklere gidildi. Liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı uygulaması geri getirildi ve açık öğretime geçişler sınırlandırıldı. Ayrıca, liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesi uygulamasına son verildi.

Liselerde devamsızlık affı artık yapılmayacak ve özürsüz devamsızlık günleri için öğrencilere sosyal sorumluluk çalışması yapma cezası uygulanacak.

Sınavlar artık yazılı yoklama şeklinde yapılacak ve öğrenci kişisel verilerinin kullanımı konusunda veli veya vasi rızası gerekecek.

SINAV TARİHLERİ HEMEN İLAN EDİLECEK

Okullarda sınav haftası uygulaması başlıyor ve sınav tarihleri öğretim yılı başında ilan edilecek. Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.

Deprem bölgesinde yapılan güçlendirme ve onarım çalışmalarıyla 48 bin derslik eğitim öğretime hazır hale getirildi ve 11 bin 76 konteyner öğretmenlerin konaklaması için tahsis edildi.

Yeni eğitim-öğretim yılında birinci dönem 19 Ocak 2024’e kadar sürecek ve 13 Kasım’da ilk ara tatil başlayacak. Yarıyıl tatili ise 2 Şubat 2024’e kadar devam edecek. İkinci dönem ise 14 Haziran 2024’te sona erecek. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024’te başlayacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme