Okulunuz temizlenmiyorsa Buca Belediyesi'ni arayın

Buca Belediyesi, çocukların ve öğretmenlerin daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi için okullarda temizlik çalışmalarına başladı. Temizlik sorunu olan okullar taleplerini Buca Belediyesine iletebilecek.

İlçedeki devlet okullarında temizlik sorunu yaşanan yerleri tespit eden belediye ekipleri, hafta sonları ve akşam saatlerinde temizlik gerçekleştirmek üzere okullara yöneldi. İlk temizlik çalışması, bu sabah Meşkure Şamlı Ortaokulu'nda yapıldı ve okulun sınıfları, koridorları ve tuvaletleri pırıl pırıl hale getirildi.

"Pırıl Pırıl Bir Buca İçin Çalışıyoruz"

Başkan Duman, “Buca’nın sokaklarında vatandaşlarımızla her gün buluşuyorum ve okullardaki temizlik sorununa ilişkin birçok şikayet alıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik bütçesinin kısıtlandığı yönünde velilerden tepki duyuyoruz,” diyerek, çocukların sağlıklı bir çevrede büyüme hakkını savunmanın önemine vurgu yaptı. Duman, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için eğitim en önemli unsurdur. Hiçbir çocuk kötü koşullarda büyümeyi hak etmiyor. Buca gibi bir ilçede, çocuklarımızın hijyenik olmayan ortamlarda eğitim almasına izin veremeyiz," dedi.

Okulunuz temizlenmiyorsa Buca Belediyesi'ni arayın

Okul Talepleri Değerlendirilecek

Başkan Duman, ihtiyaç duyulan tüm okullarda temizlik yapmak için hazır olduklarını belirterek, “Okulların açılmasıyla birlikte başlattığımız temizlik çalışmalarına hız kazandırıp, okullardan gelen talepleri değerlendirerek bir çalışma takvimi oluşturacağız,” ifadelerini kullandı.

Buca Belediyesi, bu çalışmaları ile çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında büyümelerini hedefliyor ve hijyenik koşulları sağlamayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme