• Haberler
  • Yerel
  • Ömer Eşki: Asıl vandallık insanların haksız yere tutuklanmasıdır

Ömer Eşki: Asıl vandallık insanların haksız yere tutuklanmasıdır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısının 3. oturumunda AK Parti Balçova Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in Gezi Parkı olaylarına ve CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kullandığı ifadelere tepki gösteren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Yalanla, hileyle kirlenmiş ağızlarına hiçbir CHP Genel Başkanının adını alamazlar' ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısının 3. oturumununda Gezi Parkı olayları için 'vandalizm', Kemal Kılıçdaroğlu için de " 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen, o dönemin CHP Genel Başkanı'nın tanklarının yol açtığı kara bir gece var, bunun da ekonomimize doğrudan zararı 100 milyar dolara ulaştı" ifadelerini kullanan AK Parti Balçova Meclis Üyesi Abdulhakim Evin ile Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki arasında gerginlik yaşanmış ve mecliste tansiyon yükselmişti.

Yaşananların ardından Başkan Ömer Eşki, meclisi terketmişti.

"AKP;GÜNDEMİ DEĞİLŞTİRMEYE, TANSİYONU YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYOR"

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Eşki, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda yetişmiş, siyaseti oradan öğrenmiş Kemalist biriyim. Kimseye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı hakkında laf da ettirmem" diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşam İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde talihsiz bir olay yaşandı. AKP’li Balçova meclis üyesi, Gezi sürecine ve eylemlerine “Vandallıktır” deme aymazlığında bulundu.  

Ben daha dün Gezi eylemleri sürecinde tutuklanan ve o tarihten bu yana haksız biçimde cezaevinde tutulan Tayfun Kahraman’ın ailesini Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile evinde ziyaret ettim.  

Asıl vandallık insanların haksız yere tutuklanmasıdır.  

Yetmedi, bir de önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asılsız ithamlarda bulundu.  
Yalanla, hileyle kirlenmiş ağızlarına hiçbir CHP Genel Başkanının adını alamazlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda yetişmiş, siyaseti oradan öğrenmiş Kemalist biriyim. Kimseye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı hakkında laf da ettirmem, hakkında yalan söylenmesine de müsaade etmem.  

Biliyorum ki AKP grubu ülkenin içinde bulunduğu zorlu koşullardan kaçmak için gündemi değiştirmeye gayret ediyor, işçinin, işsiz emeklinin derdini gözlerden kaçırmak için siyasi tansiyonu yükseltmeye çalışıyor. Buna da müsaade etmeyecegiz biz Bornovalı’nın, Izmirlinin, işçinin, işsizin, emeklinin derdiyle meşgulüz."

 

Bakmadan Geçme