• Haberler
  • Asayiş
  • Omuz atma cinayetinde hakimler ve savcı görevden alındı 

Omuz atma cinayetinde hakimler ve savcı görevden alındı 

Urla'da bir markette çıkan tartışma sonucu bıçakla öldürülen Semih Kenan Köse'nin davasında, 3 hakim ve duruşma savcısı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alındı.

İzmir'in Urla ilçesinde bir markette çıkan tartışma sonucunda Semih Kenan Köse'nin bıçakla öldürülmesiyle ilgili yürütülen davada, mahkeme başkanı, iki üye hakim ve duruşma savcısı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla açığa alındı. Davada, üç sanıktan sonuncusunun tahliye edilmesinin ardından yeniden yakalama kararı çıkarılarak gözaltına alınan kişi, tekrar tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 15 Ekim 2023 tarihinde Altıntaş Mahallesi Ahmet Besim Uysal Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Semih Köse (30) ile S.B. arasında omuz atma nedeniyle başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, Semih Köse elindeki alkol şişesini kırarak Sercan B.'nin üzerine doğru koştu. Bu esnada Sercan B., elindeki bıçakla Semih Köse'yi yaraladı. Olayın ardından sağlık ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

Omuz atma cinayetinde hakimler ve savcı görevden alındı 

MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Başlatılan soruşturma sonucunda Sercan B. ve kardeşleri Serkan B. ile Taylan B., emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, üç sanık hakkında 'iştirak halinde kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. 

2 ÜYE HAKİM VE DURUŞMA SAVCISI AÇIĞA ALINDI

Davada, önceki duruşmalarda Serkan B. ve Taylan B. tahliye edildi. 17 Eylül'deki duruşmada ise son sanık Sercan B.'nin de tahliyesine karar verildi. Bu kararın ardından HSK, Sercan B.'nin tahliyesine karar veren mahkeme başkanı, iki üye hakim ve duruşma savcısını açığa aldı.

Omuz atma cinayetinde hakimler ve savcı görevden alındı 

TEKRAR TUTUKLANDI 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Sercan B. hakkında tutuklamaya yönelik yeni bir yakalama kararı çıkardı. Sercan B., polis ekiplerince yakalanarak adliyeye sevk edildi ve yeniden tutuklandı. 

Bakmadan Geçme