Önce deprem sonra kurt vurdu

Gece saatlerinde gerçekleşen olay da Nurettin Tektaş ve kardeşi Haydar Tektaş'a ait 60 hayvan kurt tarafından...

Gece saatlerinde gerçekleşen olay da Nurettin Tektaş ve kardeşi Haydar Tektaş’a ait 60 hayvan kurt tarafından telef edildi. Olayın nasıl gerçekleştiğini anlatan Tektaş, “Gece saat 01.00 sularında kontrol ettim. Daha sonra 03.00 gibi tekrar kontrol ettim. Sonra gidip uyudum. Hayvanlar beside olduğundan sabah erkenden kalkıp arpa vermek için ağıla doğru gittim. İlk etapta durumu anlayamadım. Daha sonra çok fazla karganın uçtuğunu fark ettim. Ağılın arka tarafına ilerledim. Gördüm manzara karşısında başımdan aşağı kaynar sular döküldü.”

2020 yılında Kaynarpınar Merkezli depremde ağıllarının yıkıldığını kaybettiklerini söyleyen Tektaş, “Daha sonraki süreçte devlet her aileye ağıl yapacağının sözünü verdi. Ama ağıl yapımı için  köyden çok uzakta bir yer seçildi. Kışın zorlu hava şartlarında köy ile ahır arası mesafenin fazla olması ve güvenlik açısından riskli olması ağılların kullanılmamasına neden oldu. Bundan dolayı mecburen köye yakın bir yerde dere yatağında çadır açmak zorunda kaldık. Gece birçok kez gidip ağıla bakmak zorundayım” dedi.

Tektaş, “Bütün yıl bu hayvanlara çok emek verdik. Tüm yılımın emeği bu hayvanlar. Borcum harcım vardı. Bu hayvanların bir kısmını da borca girerek aldım. Devlet eğer ahırları burada yapsaydı bunların hiçbiri olmayacak. Şimdi benim zararım nasıl karşılanacak.”

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme