‘Önlem aldık’ demişlerdi, yine su bastı

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU), 12 Aralık 2022’de hafta sonu İzmir'de meydana gelen şiddetli...

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU), 12 Aralık 2022’de hafta sonu İzmir’de meydana gelen şiddetli yağışlarda kent genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. İZSU Genel Müdürlüğü, toplam 220 kilometre yağmursuyu kanalı inşa ettiğini, yaklaşık 200 noktada tamamlanan yatırımlarla bazı bölgelerde kronik hale gelen su baskını riskinin sona erdiğini savundu. Bu açıklamadan bir gün sonra 13 Aralık’ta Balçova’daki alt geçidi su bastı, araçlar mahsur kaldı. Aynı noktada 7 ay sonra da araçlar yine suda mahsur kaldı. İZSU’nun müdahale etmediği 201’inci nokta her sağanak sonrası ciddi tehlike yaşanıyor.

ALT GEÇİT YAĞMUR SULARIYLA DOLDU

İzmir’de sağanak yağışın etkisiyle birçok noktada su taşkınları meydana geldi. Balçova’da çok sayıda araç sel sularına gömüldü. Araçlar bulundukları yerden ekiplerce kurtarılırken, yol bir süreliğine çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle İzmir için sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından önceki akşam saatlerinde yağmur, bazı ilçelerde etkili oldu. Yağışlarla beraber cadde ve sokaklar adeta göle dönerken, Balçova ile Narlıdere ilçesi sınırlarında kalan Bahçelerarası bölgesinde caddeye bağlanan bir alt geçit yağmur sularıyla doldu.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

İhbar üzerine adrese gelen polis ekiplerince yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. Belediye ve itfaiye ekiplerinin suları tahliye etmesinin ardından, sel sularına gömülerek mahsur kalan 5 araç bulunduğu yerden kurtarıldı. Araçlarda maddi zarar meydana gelirken, bir süreliğine trafiğe kapatılan yol, ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından tekrardan açıldı.

AYNI NOKTA

İzmir’de 13 Aralık 2022’de sağanak yağışın etkisiyle bir çok noktada su taşkınları meydana gelirken, Balçova ilçesinde sel sularında mahsur kalan sürücüler, polis ve belediye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Mahsur kalan bir sürücü ise o anları anlattı.

Yağışlar beraber cadde ve sokaklar göle döndü. Balçova ile Narlıdere ilçesi sınırlarında kalan Bahçelerarası bölgesinde ise Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın bir kısmı sel sularına teslim oldu. Caddeye bağlanan bir alt geçit yağmur sularıyla dolarken 4 araç suya gömüldü. Araçlar ve sürücüler sel sularında mahsur kalırken, belediye ve itfaiye ekipleri biriken suları tahliye etti. Araçlar ve sürücüler trafik polisinin de yardımıyla birikintiden çıkartıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme