OpenAI Başkanı Sam Altman, görevden alındı

Yapılan açıklamada, Altman’ın katkıları için minnettarlık ifade edilirken, yeni bir liderliğin şirket için gerekli olduğuna inanıldığı...

Yapılan açıklamada, Altman’ın katkıları için minnettarlık ifade edilirken, yeni bir liderliğin şirket için gerekli olduğuna inanıldığı belirtildi. Şirket, geçici başkan olarak teknoloji müdürü Mira Murati’nin atanmasını duyurdu.

Sam Altman, görevden alınmasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “Kişisel olarak benim için ve umarım biraz da dünya için dönüştürücü oldu. En önemlisi de böylesine yetenekli insanlarla çalışmayı sevdim” ifadelerini kullandı.

OpenAI, yapay zeka konusundaki önemli çalışmalarıyla bilinen bir kuruluş olarak dikkat çekiyor. Altman, firmanın kuruluşuna katkıda bulunmuş ve yapay zeka sektörünün önemli bir sözcüsü haline gelmişti. Altman, bu yıl ABD Kongresi’ne yapay zeka konusundaki yeni kurallar hakkında ifade vermek üzere çağrılmıştı.

OpenAI, 2015 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu, 2019’da yeniden yapılandırıldı ve şu anda Microsoft tarafından destekleniyor. Şirketin hisselerinin 80 milyar dolardan fazla bir fiyata satışıyla ilgili görüşmelerin geçtiğimiz haftalarda yapıldığı bildirilmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme