Orta sınıf artık Çeşme'ye gidemez

SILA ARABACIOĞLU Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, vatandaşlar tatil beldelerine akın edecek. İzmirli vatandaşların...

Orta sınıf artık Çeşme'ye gidemez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SILA ARABACIOĞLU

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, vatandaşlar tatil beldelerine akın edecek. İzmirli vatandaşların tercih ettiği gözde turizm merkezlerinden Çeşme’deki otel fiyatları ise cep yakıyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Gökçe Kesikçiler Buğday, fiyatları değerlendirdi. Çeşme’de kişi başı 2 bin 500’e de bir yerde kalınabileceğinin altını çizen Kesikçiler Buğday, “Çok bir lüks tatil, 5 yıldızlı otellerimizde skala gecelik kişi başı 5 bin lira ile 15-20 bin lira aralığında” dedi.

‘HER BÜTÇEYE UYGUN’
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Gökçe Kesikçiler Buğday, Çeşme’nin aslında pahalı olmadığına dikkat çekerek, “Çeşme’de kişi başı 2 bin 500’e de bir yerde kalınabilir. Ama 7-8 bin liraya da bir yerde kalınabilir. Bu büyük bir skala. Ben Çeşme’de her bütçeye göre bir tatil olanağı olduğunu düşünüyorum. Çeşme’de çok bir lüks tatil 5 yıldızlı otellerimizde skala gecelikkişi başı 5 bin lira ile 15-20 bin lira aralığında” açıklamasını yaptı.

‘EN AZ 20 BİN LİRA’

Turizmci Ferhan Ademhan, “Turizmde artık orta sınıf yok. Ülkedeki turizm değişti. Çünkü fakir artık çok fakir zenginse çok zengin. Orta sınıf diyebileceğimiz vatandaşların Çeşme yerine daha yakın bir yere gitmesi gerekiyor ucuz bir tatil için. Eğer ortalamaya bakarsak 4 kişilik bir ailenin 4 günlük 20 bin liradan aşağı tatil yapması çok zor. Çeşme pahalı bir yer. Çeşme’ye zenginler gidecek artık. Ülkedeki gelir düzeyi değişti, artık vatandaşlar gidemez. Orta sınıf öldü. Ya çok zengin var ya da açlık sınırında yaşayanlar var… Bu ülkemizin sıkıntıda olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme