• Haberler
  • Eğitim
  • ÖSYM, 13 Ekim Pazar günü dört farklı sınav düzenleyecek

ÖSYM, 13 Ekim Pazar günü dört farklı sınav düzenleyecek

ÖSYM, 13 Ekim Pazar günü Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Yurt Dışı Diploma Denkliği Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Yurt Dışı Diploma Denkliği Sınavı (2024-STS Eczacılık) düzenleyecek. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Ekim Pazar günü diş hekimliği ve eczacılık alanında dört farklı sınav gerçekleştirecek. Bu sınavlar, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) olarak belirlendi.

“ELEKTRONİK ORTAMDA UYGULANACAK”

Sınavlar saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl da elektronik ortamda gerçekleştirilecek EUS ve STS Eczacılık sınavları için adaylara 75 soru için 110 dakika süre verileceğini belirtti. Toplamda 721 adayın bu iki sınava başvurduğunu duyuran ÖSYM Başkanı Ersoy, “EUS ve STS Eczacılık geçen sene ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. Sınavlar bu sene de elektronik ortamda uygulanacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek. Bu iki sınava toplam 721 aday başvuru yaptı” diye konuştu.

“7 BİN 892 ADAY BU SINAVLARA KATILACAK”

Diş Hekimliği sınavları ise Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek. DUS 2. Dönem, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi'nden oluşacak. DUS ve STS Diş Hekimliği sınavlarında toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi tanınacak ve bu sınavlara 7 bin 892 aday katılacak. Sınavlarda emniyet dahil toplam 1.174 görevli bulunacak. DUS 2. Dönem'de ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave süre kullanabileceklerini söyleyen Başkan Ersoy, “DUS 2. Dönem, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi'nden oluşacak. DUS ve STS Diş Hekimliği'nde toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. 7 bin 892 aday bu sınavlara katılacak. Pazar günü yapılacak sınavlarda emniyet dahil toplam bin 174 görevli yer alacak. DUS 2. Dönem'de ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” ifadelerini kullandı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK

Kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.

Bakmadan Geçme