ÖSYM sonuçları açıklandı, SANCI başladı

Üniversite sonuçlarının açıklanması, gözleri geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz, bu yılda da yaşanacak barınma telaşına çevirdi. Devlet...

Üniversite sonuçlarının açıklanması, gözleri geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz, bu yılda da yaşanacak barınma telaşına çevirdi. Devlet yurtları yetersiz kalacak, şehir merkezinde evler bulunamayacak, bulunsa da çok pahalı olacak. Aileler de öğrenciler de yıpranacak. Konu yazılı ve görsel medyaya taşınacak. Durumdan nemalanmak isteyenler fırsattan yararlanacak.

ŞİMDİ SIRA KONAKLAMADA

Devlet yurtlarının yetersiz olduğu tartışılacak. Okullarının bulunduğu şehirlere gidecek öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanacak. Bazı öğrenciler ise okula uzak bölgelerden ev bulup kiralayacak.

Emlakçılar, genel olarak kiralık daire sıkıntısı olduğunu belirtecek. Üniversitelerin kayıt işlemlerine başlamasıyla gündem bu olacak. Yoğunluk yaşanacak, aileler ve öğrenciler mutsuzluk yaşayacak.

Öte yandan, kiralık ev arayışına yönelen öğrenciler, artan kira fiyatları görünce apart dairelere yönelecek. Bunlarında fiyatları büyüklüğüne göre değişkenlik gösterecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme