Otomotiv'de Çin'in yükselişi devam ediyor

­ Çin’de açıklanan resmi bilgilere göre yılın ilk üç ayında 1 milyon 70 bin araç ihraç...

Otomotiv'de Çin'in yükselişi devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

­

Çin’de açıklanan resmi bilgilere göre yılın ilk üç ayında 1 milyon 70 bin araç ihraç edildi. Bu veriler, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 58’lik bir artış yaşandığını belirtiyor.

İkinci sırada olan Japonya ise ilk üç ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık artışla ihraç ettiği araç sayısını 954 bin 185’e çıkardı.Çin’in hızlı yükselişinin arkasında elektrikli araçlara olan ilgide artış ve Rusya’da yükselen satışların etkilisinden kaynaklandığı görülüyor.

Çin 2023’de Almanya’yı geride bıraktı

Çin, 2022 yılında dünyanın en büyük ikinci otomotiv ihracatçısı olan Almanya’yı geçerek ikinci sırayı almıştı.Çin Gümrük Genel Müdürlüğü’ne göre, Çin 2022’de 3,2 milyon araç ihraç etti, Almanya ise 2,6 milyon araç ithal ederek Çin’in gerisinde kaldı. Fosil yakıtlardan elektrikli araçlara geçişin Çin’in yükselişinde ana faktör olduğu ve 2030 yılına kadar 2,5 milyonu elektrikli olmak üzere otomobil ihracatını 5,5 milyona çıkarabileceği öngörülüyor.

Çin  otomobil pazarında yaklaşık 200 elektrikli otomobil üreticisi yer alıyor ve yer alan bu üreticiler pazarın yüzde 85’ini elinde tutuyor.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme