Otopsi yapılsın

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, vatandaşların geç kalındığı için enkaz altında donarak öldüğünü öne sürerek birçok noktada ölümler için otopsi yapılmasını istedi.

Otopsi yapılsın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden 11 il etkilenirken resmi rakamlara göre 50 bine yakın vatandaş vefat etti. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, vefat eden vatandaşlara otopsi yapılması çağrısında bulunarak, “Aslında bizim sorumuz çok basit; Vatandaşlar enkazın altında kalarak mı yoksa donarak mı öldü?” dedi. Öte yandan Alban, CHP Adıyaman Milletvekili Abdulrahman Tutdere ile birlikte ihmali olan tüm kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Haber

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban

 Savcılık izniyle

 Vatandaşların afet bölgesinde perişan olduğunun altını çizen CHP’li Alban, “Saray’da oturup bakmaları doğru değil, burayı yaşamadan olmaz. Savcıları göreve davet ediyorum, ailelerden izin alınarak defnedilen yurttaşlara otopsi yapılmasını istiyoruz. Neden istediğimize gelecek olursam, bu vatandaşlarımız depremde enkaz altında kaldığı için mi yoksa kurtarma ekipleri zamanında gelemediği, geç kalındığı için mi öldü anlamak, bilmek istiyoruz. Aslında bizim sorumuz çok basit; ‘Vatandaşlar enkazın altında kalarak mı yoksa donarak mı öldü?’ Bunun için de hem ailelerden hem de devletten izin çıkması gerekiyor” dedi.

‘Suç Duyurusunda Bulunduk’

Alban, AFAD yönetiminin deprem bölgelerine erken gidemediğini ve enkaz altındaki insanları bu yüzden çıkartamadığını savunarak,“İklim şartları sonucunda ise vatandaşlar donarak öldü. Bizim iddiamız bu yönde olduğu için aslında otopsi istiyoruz. Geçtiğimiz gün, Adıyaman Adliyesi’ne vekilimiz Abdulrahman Tutdere ile giderek vatandaşların enkaz altında donarak ölümüne sebebiyet veren, ihmalleriyle arama kurtarma çalışmalarının zamanında başlamasına engel olan tüm kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Özel Haber: SILA ARABACIOĞLU

 

 

Bakmadan Geçme