ÖTV muafiyetinin detayları açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ÖTV düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

ÖTV muafiyetinin detayları açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ÖTV düzenlemesinin detaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da yaptığı konuşmasında; taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnaftan aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV alınmayacağını açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ÖTV düzenlemesi kapsamında, ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobillerin ÖTV muafiyeti kapsamına alınacağını, söz konusu destekten yararlanacak diğer araçlara ilişkin detayların da hazırlanan mevzuat düzenlemesiyle belli olacağını ifade etti.

AYNI CİNS TAŞIT VURGUSU

Bakan Nebati, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği düzenlememiz kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek. Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak, söz konusu desteğimizden yararlanacak diğer araçların detayları, hazırlıklarını yaptığımız yasal düzenlemeyle netleşecek” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme