Oyuncakların tarihi bu müzede

Konak'taki Varyant'ta bulunan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi çok sayıda oyuncağı içinde barındırıyor ve şehre...

Konak’taki Varyant’ta bulunan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi çok sayıda oyuncağı içinde barındırıyor ve şehre hakim bir konuma sahip. Temellerinin 2004 yılında Ümran Barandan tarafından atıldığını, ardından 2010 yılında da Konak Belediyesi’ne devredildiğini söyleyen Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyuncak Müzesi  Sorumlusu Soner Gülyuva, Ümran Baradan’ın dünyanın çeşitli yerlerinden edindiği oyuncaklar ve yarışmada dereceye giren çeşitli eserlerden oluşan koleksiyonun sergi, müze seçkisinde bulunduğunu belirtti. Küçükmenderes.com internet sitesinden Görkem Özkan’ın haberine göre Soner Gülyuva müze envanterinden bahsederken ‘’Burada envantere kayıtlı sergilenen yaklaşık 541 oyuncağımız var. Ayrıca ilave oyuncaklarla birlikte bu sayı bine kadar çıktı‘’ diyor ve herkesin gelmek istediği müzelerden biri olduğunu da sözlerine ekliyor.

Haber

Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyuncak Müzesi Sorumlusu Soner Gülyuva

KAFİLE ZİYARETLERİ

Müzeye daha çok öğrencilerin ilgi gösterdiğine dikkat çeken Gülyuva konuşmasına şöyle devam ediyor: Gün içinde 4-5 ziyaretçi randevusu ile çalışıyoruz. Sırf okullarla 300 kişilik misafir ağırlayabiliyoruz. Gelenlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Müzeler, herkesin ziyaret etmek istediği popüler yerler haline geliyor.

1890’DAN BAŞLIYOR

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki oyuncakların daha çok tahta ve tenekeden oluştuğunu, plastikten oluşan oyuncak sayısının nispeten daha az olduğunu dile getiren Gülyuva ‘’Müzede sergilenen oyuncakların tarihinin 1890 yılından başlıyor ve 1970 yılına kadar koleksiyona alınmış olan çeşitli oyuncaklar müze bünyesinde yer alıyor. Tarihsel olarak günümüze yaklaştıkça özellikle 1970’li yıllarda daha çok plastik oyuncakların hayatımıza girdiğini görüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Son olarak, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergi dışında da çocuklara hitap eden etkinliklerin yapıldığına dikkat çeken Soner Gülyuva “Burada çocuklarımız müze gezisi dışında drama ve karagöz etkinliklerine de yoğun katılım gösteriyor’’ diye ekledi.

Haber

 

Haber

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme