• Haberler
  • Gündem
  • Özdağ, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağırdı

Özdağ, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağırdı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yenidoğan bebeklerin öldürülmesiyle ilgili skandalı gündeme getirmek amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın toplantısı düzenledi. Özdağ, burada siyah çelenk bıraktı ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu derhal istifaya çağırdı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde derhal bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. Soruşturmanın sağlığı için Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu derhal istifa etmeli veya görevden alınmalıdır” diyen Özdağ, yaşanan olayların ciddiyetine dikkat çekti.

Özdağ, konuşmasında, “Saray rejimi kokuşmuş ve çürümüş bir rejim. Her gün yeni bir felaket haberiyle karşılaşıyoruz. Sokaklarımız tetikçi çeteler tarafından işgal altında. Uyuşturucu çeteleri siyasete ve bürokrasiye sızmış durumda. 12 yenidoğan bebek, SGK'dan günlük 8 bin TL almak için oluşturulan bir çete tarafından öldürülmüştür” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: CİMER'E YAPILAN İLK İHBAR DİKKATE ALINMADI!

Özdağ, yaşananların uzun süredir devam ettiğini belirterek, “2007 yılında, Şişli Savcılığı’na yapılan ilk suç duyurusunun ardından bugüne kadar bir işlem yapılmamıştır. 28 Mart 2023’te CİMER’e yapılan ihbar da yeterince dikkate alınmamıştır. İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü, olayı araştırmak için gerekli adımları atmamıştır” dedi.

Bakan Memişoğlu’nun, iddialara karşılık olarak kendisine gönderdiği mesajı aktaran Özdağ, “Bakan bana, 'Soruşturmayı ben başlattım. Neden benim istifa etmemi istiyorsunuz?' dedi. Ben de kendisine, 'Enerji Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?' dedim. Bu durumda, sağlık alanında bir değişiklik olmalı ve bağımsız, tarafsız bir yönetici atanmalıdır” şeklinde konuştu.

Özdağ, Türk milletine söz vererek, “Bu 12 bebeğimizin ve ailelerinin hakkını sonuna kadar savunacağız” dedi. Özdağ, sağlık sisteminde derin bir yenileme gerektiğini, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme