• Haberler
  • Gündem
  • Özdağ'dan Soyer'e 'Atatürkçü' tepkisi: Erdoğan, Türkiye'de ne yapıyorsa Soyer de İzmir'de aynısını yapıyor

Özdağ'dan Soyer'e 'Atatürkçü' tepkisi: Erdoğan, Türkiye'de ne yapıyorsa Soyer de İzmir'de aynısını yapıyor

Partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Ümit Özdağ, muhalefete sert çıkışarak 'Ne CHP ne İYİ Parti'nin ağzından...

Partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Ümit Özdağ, muhalefete sert çıkışarak “Ne CHP ne İYİ Parti’nin ağzından ‘devlet’, cemaat ve tarikatlar arasında paylaştırılmasına karşı çıkmadılar. 5’li çeteyle ve 5’li çetenin temsil ettiği neoliberal rant ve soygun ekonomisine karşı hangisi karşılık verdi? Hangi ekonomik programı önerdiler? AKP’yi özellikle ‘sarı iktidar’ ayakta tutuyor” dedi.

Özdağ, İzmir’in PKK’ye teslim edildiğine işaret ederek “Sevgili İzmirliler, CHP’de İzmir 10 yıllardır Türkiye’de değişmemek için çalışmadığı AKP’nin oluşmuş kızgınlığıyla ve rantıyla yerel seçimleri kazandırıyor. Siyaseti bunun üzerine kurulmuş. İzmirliler AK Parti’nin Türkiye’yi iyi yönetmediklerini iyi biliyorlar. Ama İzmirli vatansever, duygularını istismar eden CHP’lileri İzmir’in ayaklar altına alan PKK çetelerine, PKK sempatizanı Türk düşmanı müteahhitlere peşkeş çekiliyor. Artık bazı şeylerin konuşmanın zamanı geldi. İzmir’de bazı şeylerin altını çizme zamanı geldi. Zafer Partisi bunların altını çizere konuşacak” dedi.

‘İZMİR’DE İZMİRLİ Mİ KALMADI?’

İzmir’in belediyelerinde Tuncelililer’in yerleştirilmesini de eleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “İzmir büyükşehirde ve ilçede açılan kadrolara Tunceli’den Seyit Rıza’nın torunuyuz diyerek kendilerini Dersimli tanıtarak atıyorlar. İzmir’de İzmirli mi kalmadı?” dedi.

‘SOYER, LİBERAL SOLCUDUR’

Ümit Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlar Tunceli’den vatansever Diyap Ağa torunlarını veya rahmetli Kamer Genç’in torunlarını getirmezler, Seyit Rıza’nın torunlarını getiriyorlar belediyeye. CHP sayesinde İzmir, bir mülteci sever kente dönüştürüldü. Erdoğan, Türkiye’de ne yapıyorsa Soyer de İzmir’de aynısını yapıyor. Soyer’in Atatürkçü olmadığını rahatlıkla söylerim. Ve Tunç Soyer, İzmir’in belediyesini etnik çetelere teslim etmiş kozmopolitik bir liberal solcudur. Liberal solcu ise, deve kuşu nasıl oluyorsa öyledir. Ne devedir ne kuştur, liberal solcu ise ne liberaldir ne de solcudur.”

DEM PARTİ VE CENGİZ İNŞAAT POLEMİĞİ

Ümit Özdağ’ CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in attığı tweeti eleştirerek “CHP’nin eski yöneticilerinden biri bir tweet attı. Ve dedi ki Tunç Soyer’in karşısına Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba, 5’li çeteye çok yakın bir siyasi hamlesi var. Ve de Mehmet Cengiz’in bir temsilcisi olan Cemil Tugay’ı gösterecekler. Yani çok ilginç, İzmir’de CHP adayını ya Dem Parti belirleyecek ya da Cengiz inşaat belirleyecek. Hiçbiri samimi Atatürkçü ve Türk milliyetçisi, vatansever seçmenleri; Dem ile Cengiz inşaat arasına da sıkıştırılamaz, sıkışmayacak da. Çünkü artık İzmir’de zafer partisi var” dedi.

Özdağ, adayların tanıtımı öncesinde Türkiye’deki Zafer Partisi’nin planlarını şöyle aktardı:

“Bu konuda Büyükşehir belediyesi başkan adayımız Naşit Birgüvi anlatacak. Onlardan önce ben bütün Türkiye’de neler yapacağımızı paylaşacağım. Eğer Zafer partilileri Belediye Başkanı olarak seçerseniz, belediyenin paralarını sığınmacılara değil, İzmir halkı için harcanacak.

Zafer partisi ruhsatsız sığınmacı ve kaçakların açtığı dükkanları kapatacak.

Su, atık su ve diğer belediye hizmetlerinden İzmir’in cazibe merkezi olmaktan çıkmak için bu kentte gelen sığınmacı ve kaçak olarak gelenlerden belediye daha yüksek talep elde edecek. Ve uygulayacağımız politikayla İzmir’i Ortadoğu’nun ve Afrika’nın her yerinden ipini koparıp geldiği bir cazibe merkezi halinden kurtarıp, İzmir turizm, kültür, ekonominin cazibe merkezi olacak. Zafer Partili Belediye, uyuşturucuya karşı büyük mücadele başlatacak. Uyuşturucu konusunda ise zabıtayı emniyet teşkilatı desteğiyle eğitilmesini sağlayacağız”.

Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi Başkan Adayları şöyle:

Naşit Birgüvi- İzBB

Buca-Mustafa Dinçer

Bornova- Belgin Çiçeksever

Çeşme-Zehra Zurnacı

Bayraklı-Emin Tunç

Çiğli-Selahattin Ermiş

Karabağlar-Sedat Üzen

Karşıyaka-Cengin Gökbakar

Torbalı- Emine Gökçay

Urla- Berna Çamcı

Aliağa-Erdinç Tahtacı

Konak-Süleyman Şenol

Tire- Turan Güratsız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, diğer adayları ise ilerleyen günlerde açıklanacağını söyledi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme