• Haberler
  • Siyaset
  • Özel Bornova'dan seslendi: Tayyip Bey'in amacı kavga çıkarmak

Özel Bornova'dan seslendi: Tayyip Bey'in amacı kavga çıkarmak

Bornova'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde önemli mesajlar veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Bu iktidar ekonomiyi yönetememektedir, bu iktidarın artık süresi dolmuştur. Ülkeye verebilecek artık hiçbir şeyi yoktur' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi ev sahipliğinde Atatürk Parkı’nda düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP eski Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve partililerin bulunduğu tören, vatandaştan da ilgi gördü. 
Törende ilk olarak söz alan Eşki, hedefledikleri 9 kent marketten 7’sini tamamladıklarını belirtti. 

Özel Bornova'dan seslendi: tayyip Bey'in amacı kavga çıkarmak

"BU MEMLEKETE GETİRMEMİZ GEREKEN BİR İKTİDAR VAR"

Konuşmasında, iktidar vurgusu yapan Eşki, şunları kaydetti: 

“Türkiye’de bir değişim devrimi yaşandı.  Anadolu’nun bozkırı sarıdan kırmızıya döndü. Bizlere de genel başkanımız bir görev verdi. Bu değişimi halka hissettirmekti bu görev, biz de bunun için çalışıyoruz. Benim ve diğer belediye başkanlarımızın yönettiği ilçelerde her yerde yollar düzelecek, spor alanları layık olduğunuz hale gelecek, hak ettiğiniz hizmet neyse bunu sizlere sunmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim bu memlekete getirmemiz gereken bir iktidar var bu anahtarda yerel yönetimlerde”

"BORNOVA 5 YIL BOYUNCA ÇOK GÜZEL HİZMETLER GÖRECEK"

Eşki’nin ardından söz alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün burada her iki kişiden birinin oyunu aldığımız bir ilçedeyiz. Bize seçimlerden önce ‘Destek verin’ dedik. ‘Ömer’e inanın güvenin, sizi mahcup etmeyeceğiz’ dedik. Bugün burada daha seçimden beş ay geçtikten sonra Bornova’da neler yapıldığını konuştuğumuz, çok sayıda açılış yaptığımız ve sonrası için temeller attığımız törendeyiz. İlk beş ayda bunlar yapıldıysa bundan sonra Bornova, İzmir 5 yıl boyunca çok güzel hizmetler görecek” dedi. 

Özel Bornova'dan seslendi: tayyip Bey'in amacı kavga çıkarmak

"BAYRAĞI İNDİRECEK, EZANI SUSTURACAK DİYENLERE İNAT…"

Özel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

“Bugün, 18 açılış yapacağız, temel atmalar yapacağız. Bir kısmını gezdim gördüm. Bunların arasında Motokurye parkı da var, Kent Market de var, kent akademisi de var. Birçok hizmetin de temelini atacağız. Sarnıç köyümüzün camii içine girilemeyecek durumda, depreme dayanıksız. Talep vardı. Ömer Kardeşim de orada bir proje yapmış. Bununla hem Filistin’e dayanışma duygumuzu gönderiyoruz hem seçimden önce bunlar gelince bayrağı indirecek, ezanı susturacak diyenlere inat bayrağı da göndere çekiyoruz, ezanı da okuyoruz. Biz kimseyi ayırmadan İzmir’i Bornova’yı bağrımıza basıyoruz” 

İKTİDARA SESLENDİ

Konuşmasında, yaşanan ekonomik krizle ilgili iktidarı eleştiren Özel, “Biz gücümüzü milletimizden, güvenimizi de yaptığımız işten belediye başkanlarımızdan alıyoruz. Ülke genelinde 412 belediye başkanıyla hizmet veriyoruz. İktidarın neden olduğu ekonomik krizde sosyal projelerle vatandaşın yanında oluyoruz. Mahalleye bir araba çekip, AK Parti’ye üye olanın evine kömür atıp, AK Partili mahalle başkanını göstere göstere evlere makarna un dağıtalım, yoksulluğu yönetelim oylarını alalım diye bakmıyoruz” dedi. 

"İKTİDARA GÖREVİNİ HATIRLATIYORUZ"

Bornova Belediyesi uygulaması Kent Market’le ilgili deneyimini anlatan Özel, “Bugün Ömer beni kent markete götürdü. Elime bir elin verdiğini öbürünün görmediği bir kart verdiler. Markette alışveriş yapar gibi kasaya gittik, birçok şey aldık, araba doldu, dediler ki daha 68 krediniz var. Marketten alışveriş yapar gibi, yoksulluğumuz yüzümüze kurulmadan, hangi partiye oy verdiğine bakılmadan sosyal yardımın nasıl yapılacağını Ömer bugün tüm Türkiye’ye gösterdi.” diye konuştu.  

CHP olarak görevlerini yaptıklarını belirten Özel, “Biz CHP olarak işimizi yapıyoruz. İktidara da görevini hatırlatıyoruz. Bizim işimiz kent lokantası, asfalt, bir tek çocuğun aç kalmaması, kreş, anaokulu; bizim işimiz olmasa da eper ki eksik kaldıysa devlet, cami, okul yapmak. İktidarın işi enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını durdurmak. Oysa bunlarla uğraşmayanlar bambaşka işlerle uğraşıyorlar. Geçen ay, haksız yere içeri konulan Dilruba’yı konuk ettik. Dilruba’ya ceza evinde dedim, seni burada bırakmam, bugün değilse yarın bırakacaklar. O gün akşam bıraktılar. Ama dedim ki söylediği sözde birilerini kırmış olabilir dikkat edelim. Birilerini kırarsak, üzersek kutuplaşma daha da çoğalabilir” İfadelerini kullandı. 

"TAYYİP BEY’İN AMACI KAVGA ÇIKARMAK"

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Teğmenlerin yemin törenindeki kılıç çatmalarını gündeme getirdiler, bir tek amaçları var AKP iktidarı baş aşağı gidiyor. 31 Mart’ta kurulduğundan beri ilk kez 2’nci parti oldu. Neden? Çünkü CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu. Tayyip Bey bu kötüye gidişi gördü, kutuplaşmak istiyor, gerginlik çıkarmak istiyor. Ama Dilruba’dan, ama teğmenlerden.  Tayyip Bey’in bir amacı var, kavga çıkarmak, açlığı sefaleti unutturmak. Yıllardır yapmak istediğini yapmak istiyor. Diyor ki ‘Evet açsın işsizsin, zordasın ama yine bana oy vermek zorundasın çünkü tehlikedesin, bayrağı indirir ezanı sustururlar.’ Öyle ucuz yolla, enflasyonu düşürmeden, sefaleti bitirmeden oy toplama dönemi bitti.  Şimdi dönem vatandaşı duyma dönemi. Bu kadar sorun çözülmez diyorsun. Bu kadar sorun var bir çaresi, Cumhuriyet Halk Partisi” 

Özel Bornova'dan seslendi: tayyip Bey'in amacı kavga çıkarmak

"LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜSÜN İSTİYOR" 

“Dün çıkmış diyor ki enflasyonu tek haneye indireceğim. Bunu ilk söylediğinde 2018’di. Lafla peynir gemisi yürüsün istiyor. Yürütemez. 
Bunu ilk söylediğinde yüzde 100’lere çıktı. Şimdi yüzde 65’teydi enflasyon, hala tek rakama indireceğiz diyor. 
Kimse yüzde 50’nin altında enflasyon beklemiyor, onlar hala tek rakam indireceğiz diyor” 

TÜİK’E ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

“TÜİK neyin kısaltması, Tayyip Bey’i Üzmeyen İstatistik Kurumu’nun kısaltması. Ama emekliye, asgari ücretliyi üzüyor. Çünkü herkes zammı buna göre yapıyor. TÜİK hesabı düşük yapıyor, milletin parasını çalıyor. 
Enflasyon sıfır olursa fiyatlar düşer. Yüzde elli enflasyon demek bugün yüz liraya aldığın malı yarın 150 liraya almak demektir.”

"BU İKTİDARIN SÜRESİ DOLDU"

“Şunu görmek gerek, bu iktidar ekonomiyi yönetememektedir, bu iktidarın artık süresi dolmuştur. Ülkeye verebilecek artık hiçbir şeyi yoktur. Bu işin çaresi CHP iktidarıdır.  Asla ve asla kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceğiz. Geçen gün bana diyor ki ‘Dilruba AKP seçmenine laf etti Özel özür dilesin.’ Dedim ki ‘Ben CHP genel başkanıyım. Özür dileyecek bir şeyim yok. Ama o kızımız üzdüyse o kızımız adına o lafları ben söylerim ben özrü dilerim. Yeter ki bu memlekette kalbi kırık vatandaş kalmasın.’ Çünkü onların niyeti bizim birbirimize girmemiz. Milletin karnı doymasın ama Tayyip Bey oylara doysun. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Bu memlekette iktidar değişip de, CHP iktidar olup da hak yiyenden memleketin hakkını alıp, herkes en iyi şekilde yaşayana kadar CHP’nin mücadelesi bitmeyecek. 

"ÖMER BEY, O BENİM LAFIM" 

“Öbür taraftan Ömer çelik çıkmış diyor ki özgür bey Harbiyedeki teğmenlerle imam hatiplileri karşı karşıya getirmeye çalıştı. Ben hayatımda bu kadar utanç verici bir yalan görmedim. Ben çıktım dedim ki eğ sayın Erdoğan, teğmenler kılıç çatalı 1 hafta oldu, 8 gün sustun sonra çıktın dünyanın lafını ettin. Çünkü sana dediler ki kavga çıkarmamız lazım. O gün onu imam hatiplilerin derneğinde yaptın. Sen bunu yaptın, alkış aldın ve imam hatiplileri karşı karşıya gösterdin. 
Ben, hepsi bu ülkenin evladı dedim. Ömer Bey de diyor ki Harbiyeliler de İmam hatipliler de bu ülkenin evladı. Ömer Bey, o laf benim lafım”

TEĞMENLERE DESTEK 

“Neden rahatsız oldunuz? Yeminde rahatsız olacak bir şey yok. Teğmenler Mustafa Kemal’in Askeriyiz demiş. Bundan rahatsız olmuş. Bu ülkede eğer teğmenlerin hepsi bunu söylüyorsa rahat uyu. Ama o orduda bir teğmen bile bunu söyleyemiyorsa oturup düşünmek lazım.  Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Buradan Tayyip Bey’e bir kere daha söylüyorum. Yanındakiler seni yanılıyor. Diyorlar ki kavga olursa biz kazanırız, kavga çıkaralım. Bakın kavgadan ne AKP ne CHP kazanır. Bütün millet kaybeder. Sağındaki solundaki akıl verenleri bırak. Yeteri kadar hizmet ettin. Bu ülke artık kavga, gerginlik, sürtüşme istemiyor. BU insanlar barış istiyor, kol kola girmek istiyor. Geleceğe umutla bakmak istiyor. Bunun için biz CHP’liler olarak son derece dikkatli olacağız. Onlar kavga isteseler etmeyeceğiz. Hiçbir gerginliğin tarafı olmayacağız. Size söz veriyorum böyle gittiği takdirde bir seneyi biraz geçsin hep birlikte iktidar olacağız. CHP’nin yerel yönetimlerde yaptığı her doğru iş halkın gönlündeki yerimizi biraz daha yükseltiyor. O yüzden hep birlikte en iyi hizmetleri hep birlikte üreteceğiz. Başkanlarımız çalışacak, örgütümüz çalışacak, partimiz güçlenecek. CHP kazanınca Türkiye kazanacak.”

Bakmadan Geçme