ÖSYM aday başvuru sayısını açıkladı 

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında düzenlenen Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), 20-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl sınava toplamda 41.935 aday başvuruda bulundu.

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında düzenlenen Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), 20-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl sınava toplamda 41.935 aday başvuruda bulundu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024-YKS Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) 20-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

"İLK KEZ ÖSYM TARAFINDAN YAPILACAK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilme işlemlerinin ilk kez ÖSYM tarafından yapılacak. ÖSYM artık Türkiye’nin sınav merkezi haline gelmiştir. YKS Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı’nı da eşitlik ve adalet çerçevesinde hakkıyla tamamlayacağız” dedi.

"14 OTURUMDA YAPILACAK"

Sınavın ÖSYM tarafından düzenlenmesiyle standartlaşmanın da sağlanacağını belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “Kağıt tabanlı ve elektronik ortamdaki sınav uygulamalarımıza bir yenisini ekliyoruz, ÖZYES’İ fiziki yeterlilik testi şeklinde gerçekleştireceğiz. Yükseköğretim kurumlarının spor bilimleri alanında eğitim veren programlarında öğrenim görmek isteyen aday sınava katılacaklar. ÖZYES, 21 il ve 23 sınav merkezinde uygulayacak. Sınav toplam 14 oturumda yapılacak. Oturumlar 300 dakika sürecek. Sabah oturumları saat 08.30’da başlayacak, 13.30’da sona erecek. Öğleden sonra oturumları ise 14.30’da başlayacak, 19.30’da sonra erecek’’ diye konuştu.

41 BİN 935 ADAY SINAVA BAŞVURDU

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Sınava 41 bin 935 aday başvurdu. Başvuran adaylarımızın 2 bin 78’i engelli aday katılacak. Adaylara uygulamalı sınav için iki hak verilecek ve en iyi dereceleri işleme alınacak. Sınavda 7 bin görevli sahada olacak. Güvenliğin sağlanması amacıyla bin 500 emniyet mensubu yer alacak. Sınav süreçlerini yürütecek olan görevlilerimize kolaylıklar, sınava katılacak adaylara da başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme