Özel'den Buca'da miting gibi buluşma

Berivan KAYA/YENİ İZMİR-14 Mayıs günü gerçekleştirilecek tarihi seçimlere günler kala siyasetçiler çalışmaların hızlandırdı. CHP Grup Başkanvekili...

Özel'den Buca'da miting gibi buluşma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berivan KAYA/YENİ İZMİR-14 Mayıs günü gerçekleştirilecek tarihi seçimlere günler kala siyasetçiler çalışmaların hızlandırdı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in halk buluşması adeta bir mitinge döndü. Halk buluşmasına Özgür Özel’in yanı sıra Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Milletvekili Adayı Fulya Alçay katılım sağladı.

“KORKU DEĞİL DE NEDİR?

Seçimin ilk turda tamamlanacağını dile getiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç,” Sayın Başkan Vekilimiz Özgür Özel 5 yıl önce Buca’ya gelmişti. Biz dedik ki ‘Özgür Başkanın bir umudu var’. O seçimi kazandık. Bugün yine Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimindeyiz. Sayın Grup Başkan Vekilimiz yine burada. Biz inanıyoruz ki beş gün sonra bu seçimi ilk turda farkla kazanacağız. Buca vatanseverliğini, hoşgörüsünü; barışa, mutluluğa olan inancını sandıkta gösterecek. 13.Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu tüm Türkiye’ye ilan edecek. Sadece Manisa’nın değil, İzmir’in değil. Tüm Türkiye’nin bağrına bastığı bir insan Özgür Özel.  Seçime beş gün kaldı. Cumhuriyet tarihinin dönüm noktasına 5 gün kaldı. Bizler çok çalıştık. Parti emekçilerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ilçe başkanımız çok çalıştı. Çalmadık kapı bırakmadılar, dolaşmadıkları ev bırakmadılar. Tek tek 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istediler. Bu çalışmalara ben de bizzat katıldım. Şunu gördüm, vatandaşlarımızın inancı tam. Onlar da biliyor. Hepimiz biliyoruz. Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin kurtuluşu olacak. Çok değerli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da bir saldırı gerçekleşti. Bu korku değil de nedir? Biz iyiliği inşa edeceğiz. 14 Mayıs’ta Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

FORBEST CADDESİ’Nİ DOLDURMAK İKTİDARDIR

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimlerin önemine dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “O seçim de aslında sizin, benim, bizim gibi düşünenlerin, ezilenlerin, mağdurların, mazlumların, işçilerin, köylülerin, çiftçilerin, emeklilerin ve gençlerin artık o seçim gününü beklemekten aşka istekleri yoktur. Karar verilmiştir, iktidar değişmektedir. Buca’da Forbes Caddesine gelmek, esnaf gezmek siyasettir, cafede gençlerle sohbet etmek siyasettir. Bir kahvenin önünde toplanan kalabalığa hitap etmek büyük siyasettir.  Büyük kalabalığın karşısında bir masanın üstüne çıkmak iddialı bir siyasettir. Ama bir akşam Forbest Caddesini alabildiğine doldurmak, iktidardır” diye konuştu.

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA…

AK Parti iktidarının seçimi 4 aşamada çevirmeye kalktığını belirten Özgür Özel,  “Artık seçimin sonuna geliyoruz. Bu seçimi AK Parti kaybettiğini anlayınca 4 aşamada bu seçimi çevirmeye kalktı. Önce bizim dediğimiz EYT’ye, 3600’e, asgari ücretliye, taşerona, emekli maaşlarına sahip çıktı. O ‘para yok’ dedi. Parayı emekçiye, emekliye vermek yerine gitti 5’li çetelere verdi. Vekil yanlış yapar, millet yapmaz. Millet bir şeyden rahatsızsa susar susar, sandıkta konuşur. Bugüne kadar sustunuz. Pazar günü sandık geliyor. Pazar günü sandığa gidip hepsine gereken cevabı vereceksiniz. Önce yap dediklerimizi yapmadılar. Sonra matbaayı, darphaneyi çalıştırdılar. Yarınlar hiç yokmuş gibi para bastılar. Her şeyi yapıp seçmenin fikrini değiştirmeye çalıştılar. Ama anketler gösteriyor ki, kazanamadılar. Çünkü kış geçermiş ama kurt yediği ayazı unutmazmış” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ PROJELER PROPAGANDA ARACI

AK Parti’nin TOGG ve TGC gemisiyle propaganda yaptığına dikkat çeken Özel, “Bu işi parayla halledemeyince AK Parti’ye mal etmeye çalıştılar milli projeleri. TOGG, milletin arabası. Geç kalınmış bir iş. Sanki AK Parti’nin milletin arabasıymış gibi tanıttılar. TCG Anadolu, ordunun malını Tayyip beyin propaganda takasına dönüştürdüler. seçim aracına çevirdiler. Petrol bulunmuş sanki AK Parti’nin bahçesinde bulunmuş. Gaz bulunmuş, sanki AK Partililere bulmuş. Sen açsın ama TOGG var diyenlere karşı millet susmadı, fikrini değiştirmedi, iktidarı değiştirmekteki kararlılığını sürdürdü” dedi.

“CHP’NİN MİLLİYETÇİLİĞİNİN ZEKATI CUMHUR’A YETER “

HÜDA-PAR üzerinden AK Parti’ye yüklenen Özgür Özel, “AKP bize haksızca saldırırken kendisi nasıl yakalandı? Bir kolunda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bir kolunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Ama içinde, gönlünde HÜDAPAR var. Kimler kimlerle beraber! O HÜDAPAR ‘Türk bayrağı olmasın, özerklik olsun, Türkiye parçalansın’ diyen HÜDAPAR. Türk bayrağı olmasın, Türkçe resmi dil olmasın diyenle Erdoğan’ın listesine girmişler bir de bize milliyetçilik dersi veriyorlar CHP’nin milliyetçiliğinin zekatı Bahçeli’ye de yeter, Erdoğan’a da yeter. Yine çözemediler. İşimdi taş atmaya, taş attırmaya, provokasyona başladılar. Söylüyoruz. Pazar günü seçimi milletin üstüne taş attıranlar değil, millete kalp yapanlar kazanacak” dedi.

 

TAPU ULU ÖNDER ATATÜRK’TE

 

CHP’nin kapısının AK Parti seçmenlerine de açık olduğunu belirten Özel, “Biz nüfus kimliği fotokopisiyle partiye üye yapılanlar, iş isteyene ‘üye ol’ diyenler, yoklukla, açlıkla, tehditle AK Partili yapılanlar, korkmayın! Bir zamanlar iyidir deyip gidenler. Düne kadar AK Parti’ye oy versen de bu harami düzenini, rüşvet çarkını, birilerini kollayan ama vatandaşını umursamayan kalpsizliği görüp de pişman olanlar. Sakın korkmayın! Ne hesap soracağız, ne kötü davranacağız ne de ayrımcılık yapacağız. Çünkü geldiğimiz yer baba evidir. Baba evidir ki herkes aynı eve doğar. Kimi uzakta kimi yukarıda oturur, kimi büyüğüne kimi küçüğüne geçer. Ama herkes bilir ki baba evinde çorba kaynar. Yıllardır baba evinin çorbasını kaynatıp bacasını tüttürenlere helal olsun. Ama şimdi dönüp de baba evine gelecekler var. Mecburiyetten gidenler var, pişman olup dönecekler var. Baba evinin kapısı herkese açıktır. Yerleri evin başköşesidir. Çünkü ben gelme desem bana ‘tapusu sende mi’ derler. Ne bende ne Kemal Bey’de. Ne Ecevit’te ne de İnönü’de. Baba evinin tapusu tek kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bunun için baba evine dönene ‘Niye geldin, neredeydin, sen yokken bize neler ettiler’ demeyiz. Bu yüzden İzmirliler gönülleri ve kapıları açık. Onlar taş atsın, siz kalp yapın, gül atın. Biz kazanacağız. Biz kazanınca kaybeden olmayacak” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme