Özel’den Erdoğan’a ittifak yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz” sözlerine yanıt verdi. Özel, “Ben de haftalardır bunu söylüyorum. AK Parti ile yürüyecek bir yolumuz olamaz. Siyaset, rakibinizle müzakere etmeyi gerektirir, ittifak yapmayı değil” dedi.

ERKEN SEÇİM 

TBMM’de eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için düzenlenen cenaze töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, erken seçim ve siyasette normalleşme tartışmalarına değindi. Özel, “CHP olarak erken seçim konusunda halkın taleplerine dikkat ediyoruz. Toplumun yarıya yakını erken seçim talep ediyor. Ekonomik koşullar böyle devam ederse erken seçim kaçınılmaz olacak” şeklinde konuştu.

İTTİFAK TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Özel, muhalefetten normalleşme beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Muhalefet görevini yapacak. AK Parti ile yürüyecek bir yolumuz olamaz. Cumhurbaşkanı da muhalefetle ittifak olmayacağını, diyalog kurulacağını söylüyor. Biz de bunu söylüyoruz” dedi.

EKONOMİK SORUNLAR 

Özel, hükümetin ekonomik sorunları çözmede yetersiz olduğunu belirtti. “İktidar, enflasyonu düşüremiyor, yoksulları bu cendereden kurtaramıyor. Muhalefet, bu toplum kesimlerinin sesi olacak, mitingler yapacak ve sesini duyuracak” ifadelerini kullandı.

SİYASETTE GERGİNLİK 

MHP’nin gerginlik siyasetini eleştiren Özel, “Bu ülke, MHP’nin arzuladığı gerginlik siyasetini hak etmiyor. Biz sakinliğimizi koruyacağız ve doğru bildiğimizi söyleyeceğiz” dedi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı ifadelerinin MHP’ye yönelik olabileceğini de belirtti.

HABER MERKEZİ 

 

Bakmadan Geçme