• Haberler
  • Gündem
  • Özgener: Geçmişin mirasını geleceğe taşımak için daha çok çalışmalıyız

Özgener: Geçmişin mirasını geleceğe taşımak için daha çok çalışmalıyız

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünde, şehrin tarihinden aldığı güçle 'öncü ve örnek bir kent' kimliğini vurgularken, geçmişin mirasını geleceğe taşımak için daha çok çalışılması gerektiğini belirtti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında, şehrin Türkiye’nin üç büyük kentinden biri olmanın ötesinde, tarih boyunca bağımsızlığın ve ekonomik kalkınmanın sembolü olarak ön plana çıktığını vurguladı.

Özgener, İzmir'in Kurtuluş Savaşı'ndaki rolüne ve sonrasındaki gelişimine dikkat çekerek, “Bir kent düşünün; düşman işgalinden kurtuluşu, bir milletin bağımsızlık sembolü olan. Bir kent düşünün; henüz savaşın izleri silinmeden ev sahipliği yaptığı İzmir İktisat Kongresiyle ekonomik kurtuluşun yol haritasını belirleyen. Ve bir kent düşünün; henüz 4 yıllık çiçeği burnunda bir Cumhuriyetin, uluslararası arenaya açılmasını sağlayan İzmir Enternasyonel Fuarı’nın temelini atan” ifadelerini kullandı.

Kentlerin de insanlar gibi kimlikleri olduğunu belirten Özgener, İzmir'in tarihinden aldığı güçle Türkiye’de ve dünyada “öncü ve örnek bir kent” olarak tanındığını söyledi. İzmir’in modern yapısının ve yeniliklere adapte olma kabiliyetinin, kenti pek çok girişimci için cazip hale getirdiğine işaret eden Özgener, “Bizler, böyle müstesna bir kentin paydaşları olarak, tarihimizi çok iyi okumalı ve İzmir’in potansiyelini ortaya çıkaracak projeler yaratmak için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

Mesajını, İzmir’in kurtuluşu için mücadele eden tüm kahramanları anarak sonlandıran Özgener, “Bağımsızlık mücadelesinde izi olan tüm İzmir halkını şükranla anıyor, İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme