• Haberler
  • Ekonomi
  • Özgener'den 'kamu borcu' çağrısı: 'Düzenli ödeyenlere indirim yapılmalı'

Özgener'den 'kamu borcu' çağrısı: 'Düzenli ödeyenlere indirim yapılmalı'

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kamu ödemelerini düzenli yapan iş insanları için teşvik...

Özgener'den 'kamu borcu' çağrısı: 'Düzenli ödeyenlere indirim yapılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kamu ödemelerini düzenli yapan iş insanları için teşvik edici indirim uygulanması yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Sıla ARABACIOĞLU/YENİ İZMİR-İzmir Ticaret Odası Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, İZTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yeni bir yapılandırma paketinin gündeme geldiğini hatırlatarak tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarına teşvik edici bir indirim uygulanması gerektiğini dile getirdi.

‘ENFLASYON DÜŞEBİLİR’

Aralık ayının baz etkisiyle yüzde 64,27 olarak gerçekleşen yıl sonu enflasyonunda önümüzdeki 3 ayda da düşüşlerin yaşanabileceğini belirten Özgener, “Günümüz şartlarında mevcut büyümeyi canlı tutabilmek için, iç tüketimin artması gerekli. Çünkü ihracat ve yatırımdan gelen sinyaller kuvvetli değil ve dış talebin büyümemize en azından 2023’ün ilk yarısında pozitif bir katkı sağlamayacağı öngörüsü hakim. Sadece yurtiçi talebin desteği ile büyümeyi yüzde 5’in üstünde tutmaya çalışmak, enflasyonun talep kanalıyla yüksek kalmasına sebep olacaktır. Maaş zamları ve yeni kredi paketlerinin 2023 yılında büyümeyi hareketlendirebilme olasılığı da var ama bu durum da yine enflasyonla mücadelede farklı bir olumsuz tablo ortaya çıkmasına neden olabilir” diye konuştu.

İZMİR’E YENİ 8 BİN 136 ŞİRKET

Özgener, İzmir’de 2021 yılına kıyasla 2022’de ticaret hayatına başlayan şirket sayısı yüzde 22 oranında artış gösterdiğini söyleyerek, “Açılış gerçekleştirilen 8.136 şirketin toplam sermayesi 2 kat artış ile 5,7 milyar Lira olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, yabancı sermaye konusunda da pozitif bir gelişme yaşıyoruz. 2021 yılında 332 yabancı sermayeli şirketin yatırım gerçekleştirdiği kentimize 2022 yılında 545 yabancı sermayeli şirket 259 milyon Türk Lirası değerinde yatırım gerçekleştirdi ve yüzde 64 oranında artış sağlandı. Bu olumlu sürecin, iş ve yatırım ikliminin geliştirilmesi konusunda atılacak adımlarla birlikte daha da zenginleşeceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme