Özgür Özel : Artık daha çoğuz

CHP'nin Tüzük Kurultay'ında konuşan Genel Başkan Özgür Özel, 'CHP değişecek Türkiye değişecek' Bizim kurultaylarımız liderlere kadrolara talimat verirler' dedi.

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nın Ankara ayağı ATO Congresium Salonu'nda başladı.

Açılışta konuşan Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

Bu örgütün emekçilerine merhaba. Yarım asırdır iktidar yüzü görmeyen vefakar cefakar örgütümüze merhaba. Kısa zamanda büyük işler başalran kırılmaz denen yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz eden belediye başkanlarıma meclis üyelerime Cumhuriyet Halk Partisi evlatlarına, Atatürk’ün askerlerine merhaba. 47 yıl aradan sonra belki de ilk kez şu anda Türkiye’nin 1’inci partisinin kurultayını izlemekte olan milyonlara merhaba. Artık daha çoğuz. Umudunu bize bağlayan 4 milyondan fazla yeni seçmenimize merhaba. Rengini al yıldızlı bayraktan alan, siyasi partilerle değil, milletin gönlünde kurulan Türkiye İttifakı’na inanlara, muhafazakâr, sosyal demokratlara, milliyetçi demokratlara Kürt demokratlara Türkiye İttifakı’na merhaba.

"PARTİMİZİN İKTİDAR ÇALIŞMALARINI BAŞLATMAK ÜZERE BİR ARAYA GELDİK"

Bizim burada değişim anlayışını partimizin yazılı belgelerine yansıtmak daha ilerici bir tüzüğü yapmak ve partimizin iktidar programının çalışmalarını başlatmak üzere bir araya geldik. 81 ilden gelen tüm yol arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. Bir yıl önce 6 siyasi parti ittifak halinde girdiğimiz seçimlerde maalesef kaybettik. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra büyük bir umutsuzluk dalgasına dönüşen bir ruh hali vardı. Büyüklerimizin omuzu düşmüştü. Yaşlılarımız Türkiye’de iktidar göremeyecek miyiz derken gençler artık bu ülkede yaşayamayacak mıyız diye bizden hesap soruyordu. Hep birlikte yeni bir yol almak için yola çıktık. Ve büyük bir değişimi görerek şunu söyledik ‘CHP değişecek Türkiye değişecek’ Bizim kurultaylarımız liderlere kadrolara talimat verirler.

"BAKANLARA DENK GÖLGE KABİNE OLUŞTURDUK"

1972 kurultayı Bülent Ecevit’i genel başkan seçmiş ona ve kadrolarına partimizi işçilerle ezilenlerle  hak arayanlarla buluşturma sosyal demokrasiyi iktidar yapma görevi vermişti ve 1970’lerde girdikleri 4 seçimden de partimizi birinci parti olmayı çıkardılar. Biz de partimizi birinci ve iktidar yapma görevi vermişti. Parti Meclisi’mizde çalışmaya başladık. İdari MYK ve Gölge Kabine adı altında 24 kişilik bir merkez Yönetim Kurulu belirledik. Tüm bakanlara denk gölge kabine oluşturduk. Gölge Kabine İktidardaki partinin kabinedeki bakanların karşısına millete dönüp biz olsak böyle yapardık bu sorunları yaşamazdık diyecek bakanlardan oluşuyor.

Özgür Özel : Artık daha çoğuz

"ERDOAĞN'IN KABİNESİNDE 1 KADIN VAR"

Aramızda bir fark var. Erdoğan’ın 18 kişilik kabinesinde 1 kadın vardır ve Aile’den sorumludur. AKP’deki tüm kadın siyasetçilere açık söylemek lazım ki az da oylarını almadığı kadınlara şunu söylemektedir. Sizin yeriniz ailedir engelliye çocuğa bakmaktır. Bu ülkede yerel yönetimlerle ilgili bir karar alınacaksa onu da biz alacağız, adliyeyi de biz yöneteceğiz mülkiyeyi de. Bu ülkenin kurucu kadrolarının zihinlerinde bu yoktu. Bu olsaydı şu anda dünyanın ileri gitmiş demokrasisiyle övünen ülkeleri ağzına alamazken Latife Hanım yanında kadın haklarının konuşulması. O ülkeler 40  yıl beklenecekken kadına seçme ve seçilme hakkının tanınması belki bu ülkeyi yönetenler idrak edemez ama bu ülkenin kuruluş kodlarında Gaz Mustafa Kemal Atatürk’ün en ilerici bakış açısında vardı. Bunun bilinciyle CHP Gölge Kabine de olduğu gibi yarın kurulacak Kabinede eşit temsil edilecek.

"TWİTTER KAHRAMANLARINI O ÇUKURDA BIRAKTIK"

Yerel seçimler yaklaşırken, morallerimizi ve birliğimizi bozmak isteyenler oldu. Partimizin yerel seçimlerdeki başarısızlığı üzerinden kendilerine kariyer hesabı yapmaya heves edenler oldu. karşımızdaki iktidarın gayeleriyle paralel olan bu çabalara, ‘Bir damla alın terini damlatmamışlar ki’ her zaman karşımızda olmuş alay etmişler şimdi gelmiş CHP’li oluvermişler, diyerek o twtter kahramanlarını ve partimizi paçasından aşağıya çekmeye çalışanları o çukurda bıraktık yolumuza baktık.

Ancak önümüzde iki risk vardı. İktidarın CHP ile kutuplaşma siyasetini sürdürdüğünü ve artırarak devam ettirmek istediğini hep beraber gördük. Dedik ki sizinle kavga etmeyeceğiz, edeceksek, çiftçiler için yoksullar için edeceğiz. Bu seçimi yerel seçim olmaktan çıkarmayacak, belediye başkanlarımızın kendilerini ifade etmelerini gölgelenmesine asla izin vermeyecek, yerelde bir kutuplaşma yaratarak, son derece liyakatli birbirinden temiz belediye başkan adaylarımızın sizinkilerle kantara çıkmasından duyduğumuz endişeyi göremezden gelmeyeceğiz dedik.

"BU BAŞARIYI MİLLETİMİZE BİRLİKT ELDE ETTİK"

Böyle yaptık, onların suni gündeminin peşine takılmadık, hak etseler dahi cevaplarını vermedik. Eski dostlarımızın benzer yaklaşımları oldu. Öyle şeyler oldu ki ittifak siyasetinin Türkiye İttifakı’nın temellerini bombalamaya yönelik oldu. Çok sıkıştığımızda ‘canınız sağ olsun’ dedik. Partimiz 2018, 2019 ve 2023 seçimlerine ittifakla gitti. 2024’ün de ittifaksız kazanılmayacağına inananalar çoktu. Daha çok zorlayıp ittifak olmazsa felaket geliyor diyorlardı. İttifakı reddeden parti olmadık, ittifak arayışlarıyla ilgili üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Ama sırf ittifak yapmak için olmayacak tavizler vermedik, bu örgütün hakkını veya bir belediye başkanımızın hakkını kimseye yedirmedik. Biz ittifakın partilerle değil milletin kendisiyle yapılamasının gerektiğini gördük. Türkiye ittifakının vatanına milletine bağlı olanları, Filenin Sultanları şampiyon olunca hep birlikte sevenlerin ittifakı olduğunu söyledik. Ve büyük başarıyı milletimizle birlikte elde ettik.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ"

Yerel seçimlerde adaylarımızı belirlerken üç güce inandık. 199 noktada ön seçim yaptık. 106 mitingde sadece halkın gündemini konuştuk. Tüm bu mücadelenin sonunda ittifakla girilen son 3 seçimden daha yüksek bir oy kazandık. 7 bölgede 412 belediye kazandık. 47 yıl sonra partimizi yüzde 38 oyla birinci parti yaptık. Her birinizin her yerde tekrarlamanızı istiyorum ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisi’

Ayrıca bu seçimde aday gösterilip parti değiştirenler, eskisi gibi başka partilerde yer alıp da bize seçim kaybettirecek potansiyeli yakalayamadılar. Bu konuda seçim ve hukuk işleri bir partiden aday olan kişinin aday gösterilmediğinde başka partiye geçmesi durumuna yönelik kanundaki yasakların arkasından dolanılmasına engel olunması bu başarıda çok kıymetlidir. Bu seçimde aday gösterilmediği halde ertesi sabah seçim bütçesinin aday gösterilen arkadaşına teslim edenler, giydirdiği aracı sabah saatlerinde benim resmimi sök başkanı tak diyerek 60 gün boyunca kampanya yapanlar oldu. Geçmişten bu güne bu örgüte emek veren ihanet etmeyen ve kişisel beklentiler boşa çıksa da partiye sahip çıkan aday gösterilemeyen ama adaydan çok çalışan bu partinin gerçek kahramanlarına da kocaman alkış gönderiyoruz.

"BİR DAHA BU PARTİDE GÖREV ALAMAYACAKLAR"

Aday gösterilmeyince, televizyonlara konuşanlara istifa edip gidenler, partide kalıp da soğuk yapanlar,, tarihteki yerini aldılar. Bu partiyi bırakıp bağımsız olarak bir yere gidip bizim partimize seçim kaybettirip AKP’nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları da bir kenara not etmedik artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok. Partiyi 100’ünü yılında ilk seçimlerinde Türkiye’nin bütün demokratları sahiplenmişken, kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar. Bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır bunu açıkça ifade ediyorum

Ayrıca Sayın Ekrem İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş, Adana Mersin Antalya belediye başkanlarımız belediyelerini AKP ve MHP’den alıp o belediyelerinin bütün zorluklarına büyük bir dirayetle partili olduklarını unutmadan sabırla yönettiler. Bu seçimlerde nasıl yapacaksınız deyince onlara bakın dedik.

"BİZ SİZE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ DEDİM"

Türkiye’nin birinci partisi olmanın sorumluluğuyla tüm siyasi partinin liderlerini teker teker aradım bayramlaştım. Her biriyle yüz yüze görüşmek üzere anlaştım. Anıtkabir’de tüm liderler, bakanlar ve Cumhurbaşkanı ile tokalaştım. Erdoğan’ı partisinde ziyaret ettim, onu partimizin genel merkezinde kabul ettim. yaptığım her görüşmede kurduğum her cümlede sadece halkın sorunlarını gündeme getirdim. Millet son seçimde iktidar olma zorunluluğu verdi o zaman emeklinin sorunlarını çözün dedim, çiftçilerin alın terinin karşılığını verin biz size destek olmaya hazırız dedim.

Bakmadan Geçme