Özgür Özel, Bilal Erdoğan'a cevap verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin belediyelerini ziyaret etmek üzere Balıkesir'e geldi. Burada vatandaşa seslenen Özel, Bilal Erdoğan'ın EYT eleştirilerine cevap verdi 'Bu parayla tek başına sen geçin geçinebiliyor musun?'

Balıkesir’e giden CHP lideri Özgür Özel, Susurluk’ta vatandaşa seslendi. Özgür Özel, “CHP'li belediye başkanları işini, görevini yapıyor ama millet bir tek belediye başkanlarına vazife vermedi. 2024’te bize vazife verdi. 2023’te Sayın Erdoğan'a, Recep Tayyip Erdoğan'a vazife verdi. O geldiğinde sorunları bildiğini, çözeceğini söyledi’’ dedi.

AK Parti’nin seçimlerde temiz, dürüst kampanya yürütmek yerine karalama kampanyası yürüttüğünü ifade eden Özel, ‘’Hakaretlerle, iftiralarla bir grup seçmenin kafasını karıştırmak için çok gayret sarf ettiler. İnsanlara şöyle dediler, ‘Açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük, oyu bize vermelisin. Yoksa bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler.’ Millet zorluklarına rağmen, kimi bunlara kanarak son kez oy verdi. Şimdi iki şey görünüyor. ‘Vallahi ezanı dindirecekler’ diyorlardı, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler köyde eksik camiyi yapıyor. Kiminin açılışına gidiyorum kiminin temel atışına gidiyorum. Müezzinlerin, imamların promosyon haklarını vermediler. Ben uğraşıyorum. Milletvekillerimiz uğraşıyor. Diyanet-Sen Sendikası, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelip dosya veriyorlar, ‘Derdimizi siz söyleyince sesimiz duyuluyor’ diyorlar. Şu mübarek caminin müezzinin, imamının hakkını savunmak da Cumhuriyet Halk Partisi'nin boynunun borcu. Bu parti yüzyıl önce, diyorlar ya ‘Ezanı susturacaklar’, ey kendini bilmezler, ezanı Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar, işgal kuvvetleri susturmuştu. Bu partiyi kuranlar, bu ezanı tekrar okuttu. ‘Vatanı böldürecek’ diyorlar. Hepimizin dedeleri kol kola, koyun koyuna yatıyor Conkbayırı’nda, İnönü'de, Sakarya'da. Koyun koyuna yatıyorlar her tarafta. Burası Kuvay-ı Milliye'nin kenti. İlk kurşunu atan da son kurşunu atan da Balıkesir'den, söylüyorum ki CHP varken kimse bu vatanı bölemez” diye konuştu.

Eleştirilerini, anayasanın 4. maddesine karşı olduklarını açıklayan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu üzerinden sürdüren Özel, “3-5 oy uğruna, olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Şimdi bedeli ödenmeye başlandı. Efendim, onunla ittifak, bununla ittifak. En güzel ittifak, bizim ittifak. Milletle yaptığımız ittifak. Türkiye ittifakı, ay yıldızlı al bayraktan renklerini alan Türkiye ittifakı. Ama bir tarafta Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinden biri HÜDAPAR. Kim Hüdapar? Hüdapar, ‘Kadınları sokak hayvanları gibi sahipsiz bırakmayın. Birine sahiplendirelim’ diyen HÜDAPAR. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan HÜDAPAR. Domuz bağcıları avukat tutup savunan, sonra partisine kaydeden ve onları Tayyip Erdoğan'la ittifak şartıyla affettiren HÜDAPAR. Şimdi çıkmış 'Anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız' diyor. Tüzüğünde, programında, seçim vaatlerinde yazıyor. Seçimde susturdular. Ağzını kapattılar. ‘4 vekil al otur aşağı’ dediler. Seçimde sustu, şimdi konuşuyor. Diyor ki, ‘anayasanın 4. maddesine karşıyız.’ Neymiş 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nitelikleri, bayrağı, İstiklal Marşı ve başkenti. Atatürk yapmış Ankara'yı başkent, Ankara’nın başkent olmasına karşılar. Şehit kanlarından alıyor renklerini bayrağımız. Bayrağa karşılar. İstiklal Marşı yazılmış, hep bir ağızdan okuyoruz. İstiklal Marşı'na karşılar. Türkiye Cumhuriyeti diyoruz, cumhuriyete karşılar. Benim HÜDAPAR’a sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakarım diyenler, Tayyip Bey'in sağ kolunda HÜDAPAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Devlet Bahçeli'ye soruyorum. HÜDAPAR’a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber. Oy toplarken vatan, millet, bayrak, ezan deyip milli, dini duyguları sömürenler, milletin bayrağına, İstiklal Marşı'na karşı olanlara, Anıtkabir'in bulunduğu Ankara'nın başkenti olmasına karşı olanlara yüz veriyorlar, sırt sıvazlıyorlar. Artık takke düştü, kel göründü. Halep oradaysa arşın buradadır. Bu milletin birliğinin, beraberliğinin, bayrağının garantisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir” ifadelerini kullandı.

Gazze’de İsrail askerlerinin vurduğu aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki cenaze törenine değinen Özel, şöyle konuştu; “Cenazeye 5 bakanla geldiler. Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Meclis Başkanı ile geldiler. Memnun olduk. Dedik ki birlik beraberlik olsun. Filistin için hep beraber duralım. Efendim bir baktık bir kürsü kurmuşlar. Kim konuşacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Ya başka kim? Meclis Başkanı. Başka? Başka yok. Bizim evladımız Türkiye'ye mal olmuş, mücadelemiz Türkiye'nin mücadelesi olmuş. Bu beraberliği biz önemserken orada çıkıp siyaset yapmaya kalktılar. Burada Didim örgütümüze selam olsun. Siyasi cambazlığa izin vermediler. Kürsüyü oraya kurdurtmadılar. Ama bunlarda oyun biter mi? En içime dokunan o. Oturduk namazı kıldık, duamızı ettik. Tam cenazeyi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, ‘Efendim sözü Meclis Başkanımıza vereyim’. Ben bunu önceden duydum, aradım, dedim ‘Böyle numaralara kalkmayın, haksızlık yapmayın. Şehit cenazesinde ikilik çıkartmayın. Tayyip Bey’in yaptığı gibi bir elinde tabut, bir elinde mikrofon siyaset yapmayın. Ayşenur Ezgi sol sosyalist düşüncede bir evladımız. Demiyoruz ki cenaze bizim, diyoruz ki hepimizin. Ama sen kim oluyorsun bunu yapıyorsun? Halledeceğim efendim, öyle yapacağız efendim. Din görevlisine oldu bitti yaptırıp, alet edip oradan mikrofonu alıp 1 saat yine güya tarafsızmış gibi, tarafsız olsa Meclis’te tarafsız olur. Didim'de cenazede tarafsız, hepimiz adına beyefendi konuşacak, Ankara'ya gidince Tayyip Bey'in emrinden çıkmayacak. Olmaz olsun öyle tarafsızlık. Sonra söyleyeceğimi söyledim. ‘Ayıp ettiniz, yazık ettiniz, bu yaptığınız gerçekten Filistin davasına sahip çıkmak değil, din görevlisini bu işe alet etme’ dedim. Omzumuzu sevdiler, gittiler. Ama ne oldu, kamu vicdanında mahkum oldular. Herkes, herkes Meclis Başkanı'nı ayıplıyor, o yapılan işi ayıplıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın dün yaptığı Kocaeli ziyaretine değinen Özgür Özel, “Bilal Erdoğan, hafta sonu mesai yaptı. Gezdi, dolaştı, konuştu. Bakın, Bilal Erdoğan sahaya indiyse 2 şey vardır. Bir, AK Parti'de işler yolunda gitmiyordur. İki, sonuç beklediklerinden de kötü olacaktır emin olun. Nereden biliyorum, 2019 yerel seçimleri. Ekrem İmamoğlu birinci seçimi kazanmış, hazmedememişler ikinci seçime ülkeyi götürmüşler. Bilal Erdoğan Fatih'te geziyor. Bilal Erdoğan, Bakırköy'de, Bilal Erdoğan Eyüpsultan'da” diye konuştu.

Özgür Özel, Bila Erdoğan’ın Suriyelilerin suç oranının Türklere göre daha düşük olduğunu söylediğini belirterek, “Bilal Bey, sen Suriyelileri burada tut. Biz önce sizin iktidarınızı yollayacağız. Sonra da Suriyelileri memleketine yollayacağız” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan’ın 'EYT çok büyük bir hataydı. Muhalefet bize EYT'yi dayattı. Karşı çıkamadık, Emeklilikte Yaşa Takılanları emekli ettik, çok yanlış yaptık. Yattığı yerden para almak yok’ dediğini belirten Özel, “Bak sen, dünya kadar Suriyeli yattığı yerden para alacak buna alkış tutacaksın. Şurada işsiz güçsüz, 'Ya iş ver veremem yaşlandın, emekli olayım, olamazsın çok gençsin', insanlar perişan oluyordu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gayretleriyle birer maaş bağlandı. O da 10 bin lira bağlandı. Gel bu parayla bir yıl sen geçin tek başına” dedi.

Bakmadan Geçme