Özgür Özel: CHP'nin gücü artıyor

Bir dizi ziyaretler için Ayvalık'ta bulunan Özgür Özel, yerel yönetimlerde CHP'nin başarısına dikkat çekerek, demokrasi ve seçimlerin önemine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ayvalık Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulunan Özel, yerel yönetimlerde CHP'nin başarısına dikkat çekerek, demokrasi ve seçimlerin önemine vurgu yaptı.

DEMOKRASİ VURGUSU

CHP lideri Özgür Özel, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamında ziyaret ederek, yerel yönetimlerdeki çalışmalar ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Özel, "Mesut Başkanın şahsında hem kendisini hem CHP belediye meclis grubunu, hem de diğer partilerden seçilen belediye meclis üyelerini tebrik ediyoruz" dedi.

“YEREL YÖNETİMLERDE CHP’NİN GÜCÜ ARTIYOR”

31 Mart seçimlerinin ardından Türkiye'nin önemli bir kısmının CHP'li belediyeler tarafından yönetilmeye başladığını belirten Özel, Ege Bölgesi’ndeki CHP'li belediyelerin başarısını vurguladı:

“Türkiye nüfusunun yüzde 65’i, Ege’deki 8 ilin ve hatta 9 ilin, Balıkesir’in üç ilçesini de sayarsak, tamamı CHP’li belediyeler tarafından yönetilmeye başlandı."

Özel, ayrıca Manisa’da ve Balıkesir’deki seçimlerde de büyük bir başarı elde ettiklerini ifade etti.

“CHP'NİN YEREL YÖNETİMLERDEKİ BAŞARISI SÜRÜYOR”

Özgür Özel’in konuşmasında yerel yönetimlerin önemine de dikkat çekildi. "Demokrasi, anayasaya göre seçimler sonucunda iktidar iki şekilde tarif ediliyor: Biri merkezi yönetim, diğeri yerel yönetimler" diyen Özel, CHP’nin yerel yönetimlerdeki gücünü ve etkinliğini artırmaya devam ettiğini belirtti. Bu ziyaretin, CHP'nin yerel yönetimlerdeki stratejik hedeflerine yönelik bir değerlendirme ve moral kaynağı olduğu ifade ediliyor.

"CHP TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ"

Ziyaretin ardından ilçe başkanlığı önünde kendisini karşılayan çok sayıda vatandaşa hitap eden Özel, “Bundan sonra partimizin adını andığınızda ki 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacağımız, 9 Eylül’de Ankara’da bitireceğimiz büyük değişim kurultayında, partimizin hem tüzüğünü demokratikleştireceğiz, hem de iktidar programını hazırlayacağımız parti programının başlangıç toplantılarını yapacağız. Altı günlük bir kurultayla partimizi iktidara hazırlayacağız. Orada partinin isminin yanında bir slogan göreceksiniz. Tarihte de haklı olan, tarihe de vurgu yapan, bugünü de açıkça bugünkü pozisyonumuzu ortaya koyan bir slogan. Bunu dağa ve taşa yazacağız. Sosyal medyaya yazacağız. Duymayan, bilmeyen, görmeyen kalmayacak. Zaten mesele gerçeğin ta kendisidir. CHP, Türkiye’nin birinci partisi” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme