Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden dava süreci hakkında konuşan Özgür Özel, 'Kimse bize haksız bir davadan dolayı verilen cezayı normalleştirmeye çalışmasın' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyareti öncesinde İstanbul Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Amerika’daki temaslarının 27 Eylül Cuma günü tamamlanmasını planladıklarını belirtti. Ziyaretin ana gündeminin, Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Sosyalist Enternasyonal toplantısı olduğunu ifade etti.

Özel, "Sosyalist Enternasyonal’e CHP’nin de dahil olduğu 77 üye ülke katılıyor. Bu ülkelerden 36’sı Avrupa'dan, geri kalanları ise diğer kıtalardan" dedi.

İMAMOĞLU DAVASI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Özel'e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden dava süreci soruldu. Bu konuda partinin bir toplantı düzenleyeceğini belirten Özel, "Toplantıda 6 genel başkan yardımcımız görev alacak, İBB Başkanımız da katılım gösterecek. Dün akşam kendisiyle bu konuyu değerlendirdik. Hiçbir ihtimali göz ardı etmiyoruz. Kimse bize haksız bir davadan dolayı verilen cezayı normalleştirmeye çalışmasın" dedi.

AHMAK POLEMİĞİ

Süleyman Soylu ile İmamoğlu arasında yaşanan "ahmak" polemiğine de değinen Özel, "Süleyman Soylu, İmamoğlu'na hakaret etti. Ekrem Bey de ona karşılık verdi. Ancak bu sözler, YSK'ya yöneltilmiş gibi gösterilerek ceza çıkarmaya çalışıyorlar. Bu tam anlamıyla bir saçmalık" diye konuştu. Özel, davanın siyasi bir kumpas olduğunu savunarak, "Millet demokrasi tokadını atmıştı, ama anlaşılan bu ders alınmamış. Eğer bu süreç devam ederse, çok daha sert bir tepkiyle karşılaşacaklar" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme