Özgür Özel'den Mansur Yavaş açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik açıklamalarının ardından 'CHP olarak artık aday tartışmalarını geride bırakıyoruz' yorumunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbell ile birlikte düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylıkla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Özel, Mansur Yavaş’ın adaylık açıklamasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mansur Bey’in sözlerini ikiye ayırıyorum. Birincisi, ‘Mutlaka kazanacağız’ ifadesi. Bu ifadeye yürekten katılıyorum. İkincisi, ‘Partim aday gösterirse’ demesi, parti disiplinine vurgu yapması açısından önemli. Bu açıklama, CHP'de birden fazla aday olup olmayacağına dair tartışmaların önünü kesiyor. Partinin kararına saygılı olması kendisinden beklenen bir tutumdur."

Özgür Özel, Mansur Yavaş’ın “Mutlaka kazanacağız” sözlerine dikkat çekerek şunları ekledi:

"Burada bahsedilen parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve bu son derece kuvvetli bir cümledir. CHP olarak artık aday tartışmalarını geride bırakıyoruz. Kazanma konusunda tam bir mutabakatımız var. Parti, adayını belirleyecek ve o adayın etrafında tüm partimiz kenetlenecek. Seçimi kazanacağımızdan eminim."

Bakmadan Geçme