• Haberler
  • Siyaset
  • Özgür Özel Dilruba üzerinden iktidara yüklendi: Despotsunuz!

Özgür Özel Dilruba üzerinden iktidara yüklendi: Despotsunuz!

Sokak röportajında kullandığı ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaretin arındna yaptığı açıklamada, 'Dilruba'nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Şakran cezaevinde tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaret etti.

İzmir'de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle 18 gündür tutuklu bulunan Dilruba'yı ziyaret eden heyette Özgür Özel'in yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yer aldı.

SİZ DESPOTSUNUZ

Dilruba Kayserilioğlu'nun tutuklanmasının baştan sona hukuksuz olduğunu dile getiren özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun, herkesin şiddete başvurmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, siz despotsunuz demektir" diye konuştu.

Özel, hükümetin eleştiriye tahammülsüz olduğunu belirterek, "Siz iktidardasınız ama yaptığınız işin bir mikrofona genç bir kadının söyledikleriyle yıkılacağını düşünüyorsanız, sosyal medya linçleri ve tutuklama kampanyaları başlatıyorsanız, bu yönetimdeki acziyetin bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BU SUNİ GÜNDEMDEN KURTULMASI LAZIM"

Dilruba Kayserilioğlu’nun 3 Eylül’de serbest kalmasını umduklarını belirten Özgür Özel, "Dilruba ile görüştüm. Ne söylediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi düşüncelerini kendisi paylaşacak. 9 Eylül’de partimizin 101. kuruluş yıl dönümü törenlerine ve konsere davet ettim. 9 Eylül günü için randevulaştık" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in de Kayserilioğlu'nun tutuksuz yargılanması gerektiği yönündeki görüşünü hatırlatan Özel, "Türkiye’nin bu suni gündemlerden çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme