• Haberler
  • Gündem
  • Özgür Özel: Kendinden de ümidi kesmiş bir iktidarla karşı karşıyayız

Özgür Özel: Kendinden de ümidi kesmiş bir iktidarla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup meclis konuşmasında mevcut iktidar AK Parti'nin yıllık kişi başı gelirin...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup meclis konuşmasında mevcut iktidar AK Parti’nin yıllık kişi başı gelirin 25 bin liranın aksine 10 bin dolar olduğuna işaret ederek “2023 için ilk 10 ekonomi hedefi koydular, ilk 20 içinde tutunmaya çalışıyoruz. 25 bin dolar kişi başı gelir dediler, 10 bin dolardayız. Ve artık, 2053’ü, 2071’i referans gösterecek kadar kendinden ümidi kesmiş bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

Özel, yaptığı açıklamada şunları aktardı:

“Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet’in ilk 100 yılının son 25 yılında neredeyse son çeyreğinde bütün bütçeleri yaptı. Ve AK Parti bu bütçeleri yaparken özellikle şu hedefi ortaya koyuyordu. Biz Televizyon dünyanın en güçlü 20 ekonomisi hedefi haline koyacağız. 2023’te bütçe konuşuyoruz ve sonrasında ilk 10 ekonomi hedefi içerisine girmekken bu ülkenin ilk 20 ekonomi içinde tutunmaya çalıştığı bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. 2023 yılı için ak partinin ortaya koyduğu GSYH 25 bin dolarken bu 2022’de 10 bin 616 dolar olarak gerçekleşti ve hedefin yarısında bile değil.”

‘Kendinden de ümidi kesmiş bir iktidar’

“Yine geldiklerinde Türkiye’nin 74’üncü sırada olan kişi başına milli gelirini ilk 50 içine taşımayı vadederken bugün 78’inci sıraya gelireydik. Güçlü koalisyon hükümetini, burada acımasızca eleştirdikleri ve ‘Türkiye’nin en kötü yönetilen ekonomisi’ diye ifade ettikleri üçlü koalisyon kişi başına milli gelirde 74’te bırakmışken ekonomiyi 78’inci sıraya geriletmiş olarak bugün karşınızda bütçe sunumu yaptılar. 10 yıl önce konulan 2023 hedefleri bugün 2053’e belki 2071 yılına referans gösterilecek kadar kendinden de ümidi kesmiş bir iktidarla karşı karşıyayız.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme