Özgür Özel: Vahşi cinayet hepimizi kahretti

Taksicilik yapan Oğuz Erge (44), 31 Ocak'ta Gaziemir'de seyir halindeyken soğuk havada bekleyen maskeli ve kapüşonlu...

Özgür Özel: Vahşi cinayet hepimizi kahretti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taksicilik yapan Oğuz Erge (44), 31 Ocak’ta Gaziemir’de seyir halindeyken soğuk havada bekleyen maskeli ve kapüşonlu 19 yaşındaki Delil Aysal’ı taksisine alarak üşümesine mâni olmuştu. Araca binen Aysal, şoför koltuğunun arkasında bekledikten sonra tabancayı çıkarıp şoför Oğuz Erge’yi 3 el ateş ederek öldürmüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, öldürülen taksici Oğuz Erge’nin ikamet ettiği Buca Göksu Mahallesi’nde kurulan taziye evini ziyaret etti.

“MECLİSTE KOMİSYON KURMAK İSTİYORUZ”

Oğuz Erge’nin ağabeyi Mehmet Ali Erge’ye baş sağlığı dileyen Özel, “Taksicilerin sıkıntıları, uğradıkları şiddeti ve Türkiye’nin cinayetlerini de duyuyoruz. Ve yakınlarına ziyarette bulunuyoruz. Oğuz kardeşimizin ölümü bu sefer kamera kayıtları sayesinde hepimizin gözleri önünde oldu. Bir kat daha irkildik. İnsan, insanlığından utanıyor. Kalp yerinde taş olsa o kişinin, o niyetle binmiş olsa da ve ‘Seni o soğukta bırakır mıyım?’ diyen birine, o insana karşı işlenen vahşice cinayet hepimizi kahretti. Onun kalbinin yerinde taş olsaydı yumuşardı. Gördüğüm andan itibaren etkisindeyim ve özellikle gelip aileyi görmek istedim. Bugün İzmir programım yoktu. Belki bir şeyler yapabilir miyiz diye düşündük. Elimizden geleni yapacağız, belki Oğuz kardeşimiz kaybı ailesi için büyük bir acı; ama bundan sonra ise taksiciler için alınacak tedbirler noktasında bir başlangıç olursa bunu gündeme getireceğiz. Meclis’te komisyon kurmak için arkadaşlarımız bu konuyu gündeme getirecek. Bununa ilgili ilk akla gelen güvenlik kabininin takılması oluyor, bunu da konuşacağız. Bundan sonraki taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması için bir kazanıma dönüşebilir” dedi.

Özgür Özel, taziye sonrası ‘Siyasi meselelere girmeyelim’ diyerek Erdoğan’ın Hatay’daki ‘Merkezi yönetim ve yerel yönetim bir arada olmazsa hizmet gelmez’ sözüne, “Sıcak siyasi tartışmalara girmek istemem ama 6 Şubat’taki depremde 11 il etkilendi ve can kayıpları oldu. Hepimizin yüreği hala yanıyor ve 6 Şubat günü de deprem bölgesinde olacağız. Bu meseleyi de siyasete alet etmek istemem. Ama Erdoğan’ın bu sözünden gerçekten vicdan sahibi, yürek ve akıl sahibi kimsenin bırakın söylemi duymaya, tahammülü dahi olmayacak laftır. Hatay’a, bir kente siyasi şantaj yapıyor olmasının ayıbını Hataylılara havale ediyorum. Samandağ’da bir teyzemiz, ‘Biz buna ölürüz yine de boyun eğmeyiz’ dedi. Erdoğan, ‘Benim partimden bir belediye başkanı olmadığı için ben Hatay’ı hizmetsiz bıraktım, seçmezseniz yine getirmem’ diyor, bunu kime diyor? Her siyasi görüşten, her mezhepten, Hatay’a göre her dinden insana ‘Benim kalbim bu kadar taş’ diyor. Yalan da söylüyor. Çünkü kendi belediyenin olduğu yerde de sorunları çözmüş değil. Maalesef siyasi şantaj yapıyor. Ona da en iyi cevabı ise Hatay’daki tüm siyasi parti seçmenleri 31 Mart’ta cevabını verir. Ben onu bütün milletimize şikayet ediyorum. Ak Parti’ye oy veren vicdan sahibi olanlara havale ediyorum. Depremde siyaset olur mu? Depremzedeye siyaset, tehdit olur mu, vicdan olur mu? Oğuz kardeşimizi silahla vuran kişinin kalbi taş olsa yumuşar diyoruz, Erdoğan’ın kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Siyaseten böylesi bir laf edersek belediye başkanlarımız onların olduğu şehirleri kayırırsak ve olmadık şehirlere bu kötülüğü yaparsak biz de taş olalım. Böyle düşünen CHP’li varsa olmaz olsun. Böyle siyaset ve siyasetçi olmaz olsun” dedi.

Haber

“4-5 YIL DAHA ÇÖZÜLMEYECEK”

CHP Genel Başkanı Özel, Erdoğan’ın Hatay’daki konut sorunlarına da değinerek, “Hatay’da 7 bin konut verdi. Konut ihtiyacı 260 bin yüzde 2,5 oluyor. Yüz kişiden 98’i için söz vermişti 1 yılda konutlarını verecekti. Ya çadırda ya konteynerde kalıyorlar. Sene sonuna kadar çözülmez bu sorun ve bu sorunu çözemeyecek, 4-5 yıl daha çözülemeyecek bu sorun. Sanki Kahramanmaraş’ı, Malatya’yı Adıyaman’ı evine sokmuş gibi yalan söylüyor ve buradaki insanları soğukla, yağmurla, hastalıkla terbiye etmek istiyor. Olmaz olsun senden gelen hizmet, senin kalbin bu kadar kötü olduktan sonra olmaz olsun senin yapacağın hizmet. Senin siyasetin olmaz olsun, yazıklar olsun. Varsa yaşayan öğretmenlerine şikayet edeyim onu. Bu adamın kalbi yok, kabinin yerinde taş var” dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme