• Haberler
  • Gündem
  • Öztürk Yılmaz: Erdoğan'dan sonra Erdoğan'sız sivil Anayasa yapmalıyız

Öztürk Yılmaz: Erdoğan'dan sonra Erdoğan'sız sivil Anayasa yapmalıyız

Turgay Kılıç/ Yeni İzmir-Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, programı için İzmir'e geldi. Parti adına birçok çalışmayı...

Turgay Kılıç/ Yeni İzmir-Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, programı için İzmir’e geldi. Parti adına birçok çalışmayı takip ederken Anayasa’nın yeniden oluşturulmasına dikkat çekerek muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükûmete çalıştığına vurgu yaptı.

İzmir’deki ziyareti sırasında yeniizmir.com’a konuşan Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için yaptığı Anayasa’ya karşı yeni bir sivil Anayasa’nın oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Erdoğan’ın getireceğiz Anayasa’yı boykot ediyoruz. Çünkü Erdoğan demokratik ve sivil bir Anayasa getirmez. İlk olarak bu baskıyı daha da kurumsallaştırır ve daha da ağırlaştırarak kendi dönemsel sınırlamalarını ortadan kaldırır” dedi.

‘Erdoğan’sız sivil Anayasa’

Başkan Yılmaz, Anayasa’nın Erdoğan’dan sonra yapılmasını, “İkincisi ise vatandaşlık tanımının esnetilmesidir. Üçüncüsü ise ‘Türk Milleti’ kavramı erozyona uğrarken, dördüncüsü de ‘laiklik’ ilkesinin altına dinamit koyar. Dolayısıyla Erdoğan’ın getireceği Anayasa’yı, hiçbir siyasi partiyle görüşmeden boykot ederek imza kampanyası başlattık. Bu sivil ve demokratik Anayasa, Erdoğan’ın kendisine karşı yapılabilir. Erdoğan ile değil, Erdoğan’dan sonra, Erdoğan’a karşı yapılabilir” sözleriyle açıklıyor.

Haber

Türkiye’nin siyasal İslam çizgisi

Öztürk Yılmaz, Türkiye’nin dış politikadaki hamlelerinin siyasal İslam’ın isteği üzerine attığını dile getirerek, “Türkiye’nin dış politikası siyasal İslamcılar’ın ve radikal grupların isteği doğrultusunda ilerleyen İran’da fiyasko, Suriye’de fiyasko, şu anda Filistin’de fiyasko, Ege’de fiyasko, Adalar’da fiyasko, münhasır ekonomide fiyasko… Fiyasko üzerine fiyasko ile Türkiye rasyonalite çıkarlar doğrultusunda siyaset izlemiyor; siyasal İslamcıları destekleyen bir çizgide bulunuyor. Bu sebeple de Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ve Suriye’de de gerginlikler yaşanıyor. Bölgede bir tane Allah’ın kulu kalmadı. Sadece bölgede El-Kaidecilerle, Talibanlarla, Hamaslarla arası iyidir. Devletin altına dinamik koyan siyasal İslamcı gruplara destek olarak, dış politikayı ciddi zararlara uğrattı” ifadelerini kullandı.

‘Şeriat safsatadır’

Şeriat ile yönetilen ülkelerin, Kur-an’da hilafet makamının olmadığına dikkat çeken, şeriat yönetiminin Anayasa ile benzerlik kurulduğunu ifade eden Yılmaz, “Hilafet ve şeriat diyen çevreler, Kur-an’ı hiç anlamamıştır. Çünkü Kuran’da hilafet makamı yoktur. Şeriat ise tamamen bir safsatadır. Onların kastettiği Şeriat, kendi yazacakları Anayasa’ya uydurmaya çalışıyor. Bunu da sanki Allah yazmış gibi, uymayanları da Allah’a karşı geliyormuş gibi gösterme çabasındalar. Şeriat, devlet yönetimi değildir. Kişinin iç dünyasıyla Allah’a yönelmeye çalıştığı bir yoldur. Kur-an, devlete, hükümete, hacı ve hocaya inmemiştir, doğrudan millete inmiştir. Kuran’a böylesi bir devlet yönetimi yoktur. İnsanları biat kültürüyle yönetme şeklini oluşturmanın adımlarını atmaya gayret ediyorlar. Taliban da bugünkü şeriat ile yönetiliyor. Taliban’ın yazdığı Anayasa’ya karşı gelenler neden Allah’a karşı gelmiş oluyor? Bu da bu yönetimin somut bir örneğidir” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme