• Haberler
  • Gündem
  • Öztürk Yılmaz’dan Erdoğan’a: ABD korkmuyor, bilakis kullanıyor

Öztürk Yılmaz’dan Erdoğan’a: ABD korkmuyor, bilakis kullanıyor

Cumhuriyet'in 100. Yılının gelmesiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadelerine yer verdiği 'kimsesizlerin kimsesizi' olma ülkesi yolunda adımlar...

Cumhuriyet’in 100. Yılının gelmesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadelerine yer verdiği ‘kimsesizlerin kimsesizi’ olma ülkesi yolunda adımlar attığına işaret eden AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Cumhuriyetin kuruluş gayesi, bizzat Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı Gazi’nin arzu ettiği biçimde, bölgesinde ve dünyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ olan bir ülkedir. Türkiye Yüzyılı Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Karabağ’dan Afrika’ya, Türkistan’dan Filistin’e kadar nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardıma koşan, elinden tutup kaldıran, derdine derman olan Türkiye’dir” dedi.

Türkiye’nin Kore, Kıbrıs, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerine destek verdiğine işaret eden Erdoğan, “Bu tavrımızı daha önce Kore’de, Kıbrıs’ta, Irak, Suriye, Libya, Yemen’de ve son olarak Karabağ’da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi’nin ‘kimse el süremez’ dediği Filistin ve Gazze için sergiliyor, Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz. Evvelki gün 1,5 milyonu aşkın insanımızın katılımıyla gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi bunun bir parçasıydı. Tarih şuuru olmayan, Gazi Mustafa Kemal’in mücadelesini bilmeyen, Cumhuriyetin niçin kurulduğunu anlamayan birileri farklı niyetler arasa da biz o gün sadece Filistin’le dayanışmamızı göstermekle kalmadık. Atatürk Havalimanı’ndaki o muhteşem birliktelikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal’in ruhunu da şad ettik. İnşallah bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Atatürk’ün böyle bir sözü yoktur’

Tarihçi Ümit Doğan, sık sık “Filistin’e el sürülemez” sözünün Atatürk’e ait olduğuna dikkat çeken sözlerine açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer politikacıların da kullandığı söze ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan tarihçi Doğan, “Atatürk’ün Filistin’e el sürülemez’ diye bir sözü yoktur. Dışişleri Bakanlığı 27 Ekim 1937 tarih ve 23047/208 numaralı yazı ile böyle bir sözün olmadığını açıklamıştır” dedi.

‘ABD korkmuyor, kullanıyor’

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanıldığına dikkat çeken Yılmaz şöyle konuştu: “Siyasal islamcı Erdoğan’dan;

– İsrail korkmuyor, bilakis kullanıyor; zira Yahudi Madalyası verdi!

-ABD korkmuyor, bilakis kullanıyor; BOB Eş başkanlığı verdi!

-AB korkmuyor, bilakis kullanıyor; zira mülteci Anlaşmasıyla ülkemizi mülteci çöplüğüne çevirdi. Erdoğan’dan sadece Türkiye’de ona muhalif olanlar korkuyor! Neden? Çünkü gücü sadece bu kesime yetiyor! Dünyaya boş boş bağırıyor, içeride ise muhalifleri baskı altına alıyor! Hep söylüyorum, Türkiye için en büyük güvenlik sorunu, rejim değiştirme hevesi içinde olan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasal İslamcılar ile bunlara kuyruk sallayan kukla muhalefettir. Onları yıkmadan, ülkeyi düzeltemeyeceğiz! Bize huzur yok!”

Bakmadan Geçme