• Haberler
  • Gündem
  • Pakistan’da Kadın Mezarlarına Kilit Vurma İddiası Yalan Çıktı

Pakistan’da Kadın Mezarlarına Kilit Vurma İddiası Yalan Çıktı

Pakistan’da bir kadın mezarına kilit vurulduğu görüntüleri, sosyal medyanın dört bir yanını sarmış durumda. Bir Twitter...

Pakistan’da Kadın Mezarlarına Kilit Vurma İddiası Yalan Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pakistan’da bir kadın mezarına kilit vurulduğu görüntüleri, sosyal medyanın dört bir yanını sarmış durumda. Bir Twitter hesabından paylaşılan görüntüler, dünyanın her yerinden tepki topladı. Cesetlere cinsel istek duyma yani Nekrofili hastalığının yaygın olduğu ve bu yüzden kadın cesetlerine istismarı engellemek için mezarlara demir kilit takıldığı internette yayılmış ve bir çok ünlü konuyla ilgili fikrini Twitter uygulaması üzerinden belli etmişti.

Fakat bu söylenenlerin hepsi yalandı, fotoğraf Pakistan’da çekilmiş gibi gösterilirken aslında Hindistan’da bir mezarlıkta çekilmiştir.

Mezarın üzerindeki demirin, başka bir defin işlemi yapılmaması için veya mezarın üzerine basılmaması için yapılmıştır.

Thank you, @zoo_bear, for getting to the bottom of this. While this is not an excuse and I must apologize for the source of my initial information, which was from @SanamBalochfans.

The reason why it was believable is that necrophilia has become a serious issue in Pakistan. It is… https://t.co/1yEm5nSlB5 pic.twitter.com/euL6mei3Np

— Harris Sultan (@TheHarrisSultan) April 30, 2023

Sosyal medya hesaplarından biri Harris Sultan, yapmış olduğu paylaşımların sahte olduğunu bilmediğini ve Pakistan’da nekrofili hastalarının çoğalmasından dolayı habere inanıp paylaştığını belirtti ve özür diledi.

 

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme